www.yoda.ro a fost prezent la evenimentul de lansare.

Cei de la Samsung au organizat un nou eveniment de lansare in Romania - de data aceasta, noua serie de televizoare SUHD a fost starul evenimentului. Acesta a aparut prima data in fata invitatilor la finalul unui mic concert al trupei Amadeus.

Pe langa show-ul oferit, cei de la Samsung l-au avut invitat si pe fostul mare campion al Romaniei, Ivan Patzaichin, cel care ne-a povestit cum s-a hotarat sa devina canoist dupa ce a vazut la singurul televizor din sat fosti campioni ai Romaniei care crescusera chiar in satul sau natal. Desigur, era un televizor total diferit "avea ecranul mic, insa el era urias, avea tubul mare in spate" ne-a explicat gesticuland Patzaichin. Desigur, si noua serie SUHD de la Samsung vine cu modul sport.

Ce aduce insa in plus aceasta serie? In primul rand, tehnologia Quantom Dot, facuta pentru a reda culori mai aproape de realitate ca niciodata.

Iata comunicatul oficial:

Samsung Electronics Romania, lider in productia de televizoare in ultimii 10 ani, lanseaza in Romania noua serie de televizoare SUHD, care ofera o calitate a imaginii de neegalat, datorita ecranului Quantum Dot, precum si un design unic, fara rama si cu un aspect elegant din orice unghi.

„Inovatia tehnologica ne-a asigurat pozitia de lider pe segmentul UHD 4K pe plan local, segment care depaseste deja 10% ca valoare din totalul televizoarelor vandute, la mai putin de trei ani de la lansarea acestei tehnologii. Ne bucuram sa aducem pe piata locala noua gama de televizoare SUHD 2016, care continua seria de inovatii, oferind o calitate a imaginii de neegalat, iar cu aceste noi 19 modele ne dorim sa contribuim la cresterea accelerata a pietei, in special pe segmentul premium”, a declarat Victor Armaselu, director Consumer Electronics Division, Samsung Electronics Romania.

Noile televizoare Samsung SUHD 2016 incorporeaza tehnologia Quantum Dot, care ofera imagini fidele realitatii, fiind in acelasi timp prietenoasa cu mediul, deoarece in constructia ecranelor Samsung Quantum Dot nu este folosit cadmiul. Quantum Dot inseamna semiconductori de dimensiuni microscopice, care permit redarea celei mai ridicate puritati a culorilor, contrastelor si luminii, comparativ cu orice alte tehnologii care se folosesc in fabricarea ecranelor TV.

Mai mult, atunci cand tehnologia particulelor Quantum Dot este asociata celei a ecranelor de 10 biti, se obtin de 64 de ori mai multe culori, comparativ cu un televizor conventional. Acest lucru se traduce intr-un miliard de nuante diferite.

Toate modelele Samsung SUHD de anul acesta ofera o experienta vizuala premium, datorita High Dynamic Range, cu un nivel pana la 1.000 de niti HDR, pentru redarea celor mai pure si intense zone de alb si respectiv negru.

Este un fapt constatat statistic ca vizionarea la un televizor se face in general in conditii de lumina ambientala, fie naturala, fie artificiala. Prin tehnologia unica anti-reflexie Ultra Black, dezvoltata de Samsung, ecranul televizorului SUHD este acoperit cu un strat de conuri de nano-dimensiuni, ce au rolul de a dispersa lumina exterioara, reducand semnificativ reflexia si obtinand astfel un contrast imbunatatit cu pana la 35%. Astfel, chiar si atunci cand te uiti la televizor intr-o camera puternic luminata, poti in continuare sa te bucuri de toate detaliile, pentru ca nu vei fi distras de reflexiile obositoare ale ecranului.

Fata de gama de anul trecut, a fost perfectionata tehnologia UHD Upscaling care, utilizand algoritmi de inalta complexitate, analizeaza si optimizeaza automat continutul nativ Full HD, HD sau chiar SD, aducandu-l mai aproape de nivelul detaliilor si al culorilor continutului original.

Mai mult, tehnologia Peak Illuminator Ultimate Pro permite redarea fidela a imaginilor complexe, care cer simultan atat contrast cat si luminozitate, permitand astfel afisarea de detalii si umbre fara pierderea intensitatii si naturaletii culorilor si fara difuzia contururilor apropiate.

Prin dezvoltarea sistemului de operare Tizen, Samsung SUHD TV 2016 faciliteaza accesul in orice moment la continutul preferat, precum si la alte servicii, filme sau jocuri. Interfata noilor televizoare este extrem de intuitiva, oferind acces facil la tot continutul de divertisment dintr-un singur loc. Prin noul Smart Hub 2016, utilizatorii pot vedea programe live, continut VOD (Video on Demand), sau jocuri video prin accesarea on-line a unor platforme de gaming consacrate. Totodata, noile televizoare recunosc automat tipul de set-top-box, consola de jocuri sau alt dispozitiv ce ruleaza continut audio-video, astfel ca utilizatorul poate controla toate dispozitivele cu o singura telecomanda. Odata conectat cablul la porturile HDMI sau USB, televizorul identifica rapid tipul dispozitivului conectat, ilustreaza pe ecran simbolul acestuia si permite controlul prin intermediul telecomenzii unice.

Modelele SUHD 2016 sunt cele mai elegante si spectaculoase televizoare create de Samsung pana acum. Lipsa oricarei conexiuni vizibile pe spatele televizorului adauga eleganta si rafinament designului cu ecran curbat, minimalist, fara rama, cu contur metalic si linii clasice, care astfel se integreaza armonios in decorul oricarei incaperi.

Gama televizoarelor Samsung SUHD 2016 incepe deja sa fie disponibila in magazinele partenerilor Samsung Electronics Romania.

Share articol: