Samsung a obtinut premiul pentru cea mai buna inovatie la CES 2016 la categoria tehnologie accesibila, cu un model nou de Smart TV ce urmeaza sa fie lansat la targ, pe 5 ianuarie 2016. Premiile CES sunt acordate anual si recunosc meritele deosebite in materie de design si inovatie, produsele castigatoare fiind expuse publicului in cadrul galei de premiere.

„Cu noile modele SUHD TV si Smart TV ne dorim sa le oferim utlizatorilor cea mai buna calitate a imaginii si o interfata prietenoasa”, a declarat John Ryu, vicepresedinte Visual Display Business, Samsung Electronics.

„Ne bucuram ca Smart TV-ul Samsung a fost recunoscut pentru inovatie si vom continua sa introducem noi modalitati prin care utilizatorii nostri sa se poata bucura de cea mai buna experienta de vizionare”.

Comenzile vocale: o experienta de utilizare mai facila

Functia de comanda vocala Samsung le ofera utilizatorilor posibilitatea de a accesa diferite optiuni din meniu, setari, dar si de a naviga pe internet intr-un mod mai simplu si intuitiv. Folosindu-si vocea, utilizatorii au posibilitatea de a inregistra programe si de a gestiona diferite aplicatii, dar si de a accesa informatii precum grila de programe a unui canal TV.

Functia de amplificare a vocii de pe Smart TV-ul Samsung poate imbunatati sunetele de inalta frecventa, pentru o mai buna claritate a sunetului. In plus, o alta functie, Clear Voice, ajusteaza frecventa vocilor personajelor din programele TV, pentru un dialog mai clar si mai usor de inteles.

Noua interfata grafica a Smart TV-ului ofera o lizibilitate mai buna, cu un contrast de doua ori mai puternic comparativ cu modelele anterioare.

Comenzile vocale si functiile de amplificare ale sunetului au fost de asemenea dezvoltate pentru a fi simple si usor de utilizat.