Compania a facut eforturi substantiale, in ultimul an, pentru a renunta la Android. Iar acum face primul pas important in aceasta directie.

Inginerii de la Samsung au lucrat din greu in ultima perioada ca sa dezvolte Tizen, un sistem de operare care sa fie o alternativa la Android. Sud-coreenii trec la el pas cu pas. Deja l-am vazut pe unele ceasuri inteligente si smartphone-uri, unde a fost pus mai mult ca experiement.

Acum, Samsung face un pas curajos: Tizen va fi pe TOATE Smart TV-urile lansate in 2015, scris gsmarena.

La fel ca Android, si Tizen este bazat pe Linus. El este facut de sud-coreeni impreuna cu Intel. Cu Tizen pe televizoarele sale, Samsung va fi capabil sa le ofere mai mult utilizatorilor, sau cel putin acesta este planul. Noile Smart TV-uri cu Tizen le vor permite telespectatorilor sa afle informatii despre membri unei echipe in timpul unui joc, si exista si poti de exemplu sa joci Just Dance de la Ubisoft folosind telecomanda si camera, sa faci transmisiune video de pe televizor pe telefon si asa mai departe.

Si LG are webOS pentru televizoarele sale, tot un sistem de operare bazat pe Linux.

Pana in acest moment, Samsung nu a prezenta televizoare cu Tizen, insa ele pot aparea la targurile de tehnologie care au loc chiar la inceputul lui 2015.

Share articol: