Noua serie Smart TV transforma televizorul in calculator. Noile televizoare Samsung pot fi controlate cu un simplu gest sau cu comenzi vocale. GALERIE FOTO

Producatorul coreean a lansat astazi in Romania noua serie de televizoare interactive Smart TV. Noile modele pot fi controlate printr-un simplu gest cu degetul (Motion Control) si prin comenzi vocale.

Samsung transforma televizoarele in dispozitive intuitive cu o serie de functii avansate intalnite pe PC-uri, tablete sau smartphone-uri. Televizoarele au sistem de operare, procesor dual-core, conexiune internet si camera video.

"Noua serie de Smart TV-uri de la Samsung aduce noi functii, care redefinesc interactiunea cu TV-ul. Astfel, dialogul cu tehnologia se afla in fata unui nou start, capabil sa transforme televizorul intr-un partener in viata de zi cu zi, care ajuta si anticipeaza nevoile utilizatorilor, atat prin continutul personalizat, cat si prin modalitatile de interactiune", spune Ana Pasculescu, AV Product Manager in cadrul Samsung Electronics Romania.

Noul Smart TV poate fi adus la zi cu ultimele facilitati, fara a cumpara un nou televizor. Aparatul este pregatit pentru atasarea Evolution Kit in spatele ecranului. Kit-ul este vandut separat si actualizeaza toate functiile televizorului, inclusiv procesorul, procesorul grafic si memoria.

Noul model poate transforma imaginile 2D in format 3D, pentru o vizualizare mai placuta si detaliata a imaginii. Televizorul poate fi conectat la Internet prin Wi-Fi. O alta functie foarte utila consta in inregistrarea emisiunilor favorite prin portul USB pe un memory stick sau hard disk extern.

Pe noile modele Smart TV este disponibil si serviciul VOYO, unde pot fi vazute la orice ora peste 400 de filme, seriale, emisiuni, transmisiuni live, programe sportive, stiri, dar si noul canal online de filme VOYO Cinema. Samsung a incheiat un parteneriat cu Central European Media Enterprises (CME) prin care aduce serviciile VOYO pe noile televizoare Smart TV. George Cristian Ionita, Brand Manager in cadrul Internet Business Unite, spune ca vizionarea filmelor VOYO se face extrem de simplu pe noile televizoare:

Noile televizoare de la Samsung au si functia Smart Content, cu ajutorul careia utilizatorii pot impartasi fotografii si momentele speciale cu familia direct pe televizor, intr-un cloud pentru dispozitive inteligente, sau accesa continut educational pentru copii. in plus, Samsung Apps si Samsung Media Hub ofera acces la cea mai mare oferta de filme, show-uri TV si clipuri video.

Pe masura ce televizoarele devin tot mai inteligente, acestea pot oferi solutii variante nevoilor fiecarui membru al familiei. Astfel, ES8000, ES7000 si PSE8000 ofera mai multe posibilitati utilizatorilor, prin noile servicii exclusive Samsung. Continutul poate fi partajat prin wireless pe alte dispozitive compatibile precum calculator, camera foto sau telefon mobil.

Prin intermediul serviciului Family Story, utilizatorii pot organiza fotografii si vizualiza slide show-uri pe ecranul televizorului, dar si impartasi memento-uri si remindere oriunde, prin conexiunea la telefon, tableta, PC sau TV.

Functia Fitness permite tuturor celor pasionati de sport sa urmeze un program zilnic de exercitii si sa monitorizeze executia intr-o oglinda virtuala cu ajutorul camerei incorporate sau sa foloseasca o aplicatie mobila pentru exercitiile in aer liber. 

Functia Kids ofera o gama larga de continut de divertisment si jocuri, prin intermediul unei interfete prietenoase cu cei mici, care poate fi controlata si monitorizata de catre parinti.

"In ultimii ani, consumatorii romani au aratat un interes crescut pentru tehnlogiile inteligente si pentru gadgeturile care le fac viata mai usoara si mai distractiva", declara Ana Pasculescu, AV Product Manager in cadrul Samsung Electronics Romania.

 

Noua serie de Smart TV de la Samsung este disponibila in Romania incepand cu aceasta luna. Pretul mediu pentru plasma E8000 variaza de la 7.699 (51 inch) la 13.999 lei (64 inch). In cazul modelelor LED ES8000, pretul recomandat variaza de la 7.499 lei (40 inch) la 12.999 lei (55 inch), iar pentru LED ES7000 preturile variaza de la 6.999 lei (40 inch) la 11.999 (55 inch).

Share articol: