Si aici nu e vorba despre vreo dorinta a unui gamer sau o declaratie de intentie a vreunui oficial. Un model functional va fi prezentat cel mai probabil la expozitia E3 (Electronic Entertainment Expo) care se deschide pe 7 iunie la Los Angeles. 

Nintendo Wii este cea mai vanduta consola din generatia ei (a saptea), comunicatul oficial mentionand cifra de 86 de milioane de unitati livrate (N.R. Este vorba despre console trimise catre vanzatori si nu ajunse in casele din lumea intreaga). La succes au contribuit in primul rand pretul competitiv, controller-ul inovator care detecteaza miscarea 3D si o importanta categorie de fani inveterati. Precum si un nou concept de interactiune intre jucatori, care este definitoriu pentru Nintendo Wii (concept cu care, din pacate, Sony si Microsoft sunt oarecum in urma). In acest sens Shigeru Miyamoto, game designer la Nintendo spunea, despre decizia de a lansa o consola cu performante mai slabe, dar cu o experienta mai atractiva, ca prea multe console puternice pe piata, au tendinta de a se anihila reciproc, ca niste pradatori in competitie pentru acelasi segment de piata. “Istoria” a aratat ca a avut dreptate si Wii a “pascut” timp de 4 ani fara sa fie stingerit in casele celor care doreau o consola pentru distractie in grup (stricto sensu).
Cu toate acestea, de la lansarea Microsoft Kinect si Playstation Move, vanzarile Wii au pierdut din avantul initial si decizia companiei de a prezenta succesorul vine intr-un moment logic. (In paranteza fie spus, vechiul Wii a fost prezentat in premiera tot la E3, acum cinci ani.)
Bineinteles ca specificatiile tehnice ale consolei nu au fost anuntate, producatorul dorind sa pastreze, cel putin deocamdata, secretul in aceasta directie, iar speculatiile din perioada imediat urmatoare vor inunda Internetul. Noi le uram succes si le dorim ca viitorul Wii sa fie cel putin la fel de inovator ca prezentul.

Share articol: