Intamplari neobisnuite au tinut cu sufletul la gura omenirea in anul 2011. O parte dintre enigme au fost insa elucidate.

OZN-ul de la Ierusalim, care nu seamana cu nimic din ce s-a vazut pana acum si corpul ars din Rusia, care aproape ca il infatiseaza pe celebrul E.T. al lui Spielberg sunt doua dintre misterele care au creat dezbateri virulente in 2011. Iata aici 5 dintre povestile misterioase rezolvate anul acesta.

 

Filmarea OZN-ului din Ierusalim. Filmarea infatisaza o lumina puretnica aparuta deasupra unui vechi sanctuar islamic din Ierusalim. Lumina nu a fost identificata, din cauza faptului ca nu semana cu nimic vazut pana atunci de localnici. Dupa ce s-a dezbatut autenticitatea filmarii organizatia MUFON care se ocupa de astfel de lucruri a declarat ca filmarea este falsa, ea nefiind altceva decat un fiasco.

Baiatul-magnet, un sarb pe nume Bogdan, a tinut un timp destul de lung prima pagina a ziarelor datorita abilitatii lui extraordinare de a atrage obiecte de fier. Insa nu numai obiectele de fier se lipeau de pielea baiatului, ceea ce a dezlegat curand misterul. Nu se putea vorbi de magnetism, era vorba de simpla frecate a pielii de obiectele respective.

Monstrul din Gévaudan este, se spune, un monstru care a terorizat zonele rurale din Franta in anii '60, omorand cu sange rece taranii. Unii credeau ca este varcolac, altii ca este un demon, altii mai rationali ca este un criminal in serie. Popularitatea bestiei a crescut de-a lungul anilor, atingand punctul culminant in 2001 cand apare thrillerul Brotherhood of the Wolf. In 2011 misterul este in sfarsit rezolvat. Jay M. Smith scrie o carte despre monstru, demonstrand ca nu a existat de fapt nici un monstru, atribuind atacurile unei haite de lupi.

Chupacabra este unul dintre cei mai cunoscuti monstri din lume, alaturi de monstrul din Lock Ness, Big Foot si Yeti. Povestea monstrului a aparut in anii 90 cand mai multe persoane au descris o creatura ciudata, apropiata de descrierea unui vampir care suge sangele animalelor mici, in special caprelor. Un martor i-a facut descrierea creaturii insa s-a dovedit a fi descrierea unui monstru dintr-un film vazut de martorul ocular cu putin timp inainte. Animalele ucise au fost de fapt ucise de animale flamande.

Povestea lui ET din Rusia incepe cand apare o filmare care infatisaza un corp necunoscut, slab si ars, stand in zapada. Dupa ce a trezit interesul presei si a facut valva in multime, extraterestrul s-a dovedit a fi doar o farsa a unor adolescenti rusi.

Cu toate ca aceste mistere au fost dupa decenii de celebritate rezolvate, exista multe alte necunoscute pe care mintea umana nu a ajuns inca sa le lamureasca. Cele cinci mistere au fost rodul imaginatiei unor persoane sau grupuri, rodul unor povesti cu monstri si extraterestri spuse din timpuri stravechi, nu putem ramane indiferenti la misterele care au ramas fara o rezolvare. Cu fiecare mister rezolvat apare unul mai mare.

Sursa: Discovery

Share articol: