La mijloc se afla un concurs al carui premiu este de 100.000 dolari.

Startup-ul Kaggle a ajutat NASA sa afle mai multe informatii despre materia neagra, a venit cu o solutie pentru prezicerea accidentele de circulatie si a spus chiar si ce pacienti vor fi in spital anul viitor. Acum se ocupa de studiul unei probleme mai putin vitale, dar la fel de importante: notarea lucrarilor de control ale elevilor, pentru ca profesorii sa poate sta linistiti.

Fundatia Hewlett sponsorizeaza competitia al carei scop precis: unul dintre concurentii de pe platftorma Kaggle sa vina cu un algoritm astfel incat calculatorul sa dea aceleasi note pe care le-ar da profesorii atunci cand corecteaza eseuri facute de elevi de liceu. In acest moment, lider este Martin O'Leary, un cercetator de la Universitatea din Michigan care in timpul serviciului prezice miscarea ghetarilor.

Cofondatorul Kaggle, Anthony Goldbloom, a declarat pentru Business Insider ca O'Leary a mai reusit sa participe cu succes la o competitie Kaggle legata de materia neagra. Atunci a dezlegat enigma in numai saptamana. Tanarul a scris pe Twitter ca oficialii de la Casa Alba l-au comparat cu Newton si cu Einstein.

Competitia de notare a eseurilor elevilor se termina pe 23 aprilie. Autorii celor mai bune 3 metode de rezolvare vor incasa o parte din premiul de 100.000 dolari. In acest moment sunt doar 25 de echipe in concurs.

Sursa: business insider

Share articol: