Propunerea ar putea fi respinsa. Vezi motivele

un cercetator britanic a nominalizat un robot pentru a duce torta la Jocurile Olimpice ce vor avea anul viitor la Londra. Propunerea a fost facuta de Dr. James Law de la Universitatea Aberystwyth din Wales, pentru a comemora un secol de la nasterea lui Alan Turing, parintele informaticii moderne.

Robotul, denumit iCub, a fost realizat, prin colaborarea a zece universitati si institute de cercetare din Europa, in cadrul unui proiect ce a avut drept scop dezvoltatea unor idei inspirate din neurologie si psihologie.

"2012 va marca aniversarea a 100 de ani de la nasterea lui Alan Turing, fondatorul informaticii si simbol al eforturilor de spargere a codurilor in timpul celui de-al doilea razboi mondial. O torta dusa de un robot ar fi un tribut adus lui Alan Turing si o inspiratie pentru viitoarele generatii de oameni de stiinta si ingineri" a declarat Dr. James Law.

Robotul poate trage la tinta cu arcul, apuca obiecte mici si poate exprima anumite gesturi faciale. Cu toate acestea, pentru a fi desemnat sa duca torta la Jocurile Olimpice, iCub ar mai trebui sa indeplineasca doua conditii: sa locuiasca in Marea Britanie si sa aiba peste 12 ani.

 

 

Sursa: International Business Times


Citeste si:

Video Omul robot! Un barbat vede cu un ochi electronic

Wall-E, robotul care danseaza si urmareste mingea

Video Robotul LEGO care face clatite in forma de Mickey Mouse

Bizarii roboti SF cu care Pentagonul vrea sa apere SUA

VIDEO Robotul care face singur prajitura

Share articol: