Jan Hartzfeld este unul dintre americanii care, de 30 de ani, face acest lucru - scriu cei de la The Atlanta Journal. Pana nu de mult, impreuna cu sotul ei, se aseza la coada la magazinul Walmart din cartier la 6 dimineata si cauta cele mai bune oferte. Acum insa, toti cei care folosesc aceasta strategie risca sa nu mai obtina aceleasi rezultate.

"Vanzatorii sunt acum mai in tema, cu experienta. Acum ei au o misiune si stiu exact ce au de facut la fiecare magazin. Oamenii au deja planuri, pe care le pregatesc din timp.", spune Hartzfeld, in varsta de 52 de ani.

Top 10 Laptopuri ieftine cu Windows 8

Este un lucru bun faptul ca vanzatorii sunt mai inteligenti, pentru ca si inclinatia retailer-ilor spre Black Friday a evoluat la fel. Sarbatorile, ofertele exclusiv online si chiar scaderea preturilor de anul acesta - toate sunt strategii destinate sa tina pasul cu exigentele consumatorilor.

In ultimii ani insa, unii cumparatori si-au dat seama ca ofertele lansate cu aceste ocazii speciale, cum este cea de Black Friday, nu sunt neaparat cele mai bune. Decide.com a studiat preturile online a unor retaileri mari din SUA din ultimii doi ani. Studiul, care a fost comandat de The Wall Street Journal, a demonstrat ca unele produse au avut preturi mult mai mici decat in Black Friday, in diferite perioade ale anului. Astfel, bijuteriile, televizoarele cu ecran lat si jucariile au avut cele mai mici preturi in septembrie si octombrie, in timp ce electrocasnicele au avut super-preturi in perioada Craciunului.

Top 10 cele mai tari smartphone-uri ale momentului

Carey Rossi, redactor-sef la Consumersearch.com, este de parere ca fiecare consumator ar trebui sa aiba formata o strategie, inainte sa mearga la cumparaturile de Black Friday. "Cel mai important este sa va alegeti prioritatile", spune Rossi.

Daca vreti jucarii, atunci interesati-va din timp de oferte, folosind un catalog sau pe Internet. Daca doriti electronice sau electrocasnice, asigurati-va ca stiti exact care sunt caracteristicile tehnice care va intereseaza si studiati preturile pe internet. Astfel, cand veti vedea o oferta buna de Black Friday...o veti recunoaste din prima.

Anul acesta asteptam cele mai mici preturi la EmagFlancoEvomagAzertyClickshopF64Watchshop,ElefantOkianNemira. Alte stiri despre super reduceri de preturi la produse electronice, electrocasnice si IT&C pe YODA.ro/Black-Friday si stirileprotv.ro in sectiunea Black Friday.