Printarea 3D

Imprimantele ne ajuta la serviciu sau acasa inca din secolul XIX, dar abia acum cativa ani acestea au trecut la urmatorul nivel. Dupa spusele CEA (Asociatia Consumatorilor Electronici), anul 2013 ar putea deveni „anul printarii 3D”. Deja marile companii detin astfel de imprimante 3D, dar urmatorul pas este aducerea lor in casele oamenilor. Practic, orice forma poate fi printata. Utilizatorul trebuie sa o creeze intr-un program pe calculator, iar imprimanta ii va livra produsul in la cel mai mic detaliu.

Iata cum functioneaza:

Compania MakerBot a creat deja un prototip de imprimanta 3D desktop, putin mai mare ca o imprimanta multifunctionala obisnuita. Chiar si unele carcase de la iPhone-urile obisnuite sunt printate, deoarece o companie producatoare din America a inceput sa foloseasca aceasta tehnologie, potrivit memeburn.

 

Urmatoarele generatii de televizoare

De mai bine de un deceniu tehnologia High Definition a stapanit industria televizoarelor. Totusi, marile companii nu se multumesc cu atat. Momentan, tehnologia 4K este cea mai avansata in acest domeniu, dar din acest an ar putea fi batuta sau chiar „dublata” de 8K si OLED.

Momentan, producatorii au lasat deoparte tehnologia 3D, deoarece acolo inca mai e de lucru. Am putea spune ca acesta este inceputul vizionarii filmelor Ultra High Definition (UHDTV). Pana in 2015 marii producatori se asteapta sa vanda aproximativ 1.5 milioane de unitati in toata lumea.

 

Evolutia muzicii

Cei mai multi artisti au trecut pe Internet, astfel ca CD-urile par de moda veche. Site-urile ca YouTube, SoundCloud si Official.fm au devenit cel mai bun mod de promovare a unei melodii si artistii profita din plin de acesta metoda. Acum, aproape orice interpret se gaseste pe Deezer, Spotify, Facebook sau Twitter, unde orice fan poate, printr-un singur click, sa se aboneze la toate noutatile lor.In aceasta era a sunetelor, cum spun cei de la CEA, castile HD devin din ce in ce mai prezente.

Alti specialisti mai cred ca tot anul 2013 va fi unul bun pentru revolutionarea telefoniei mobile in Africa si tot o revolutie in educatie prin diferite tehnologii.