Daca joi se anunta faptul ca Windows 10 a fost finalizat inainte de lansarea globala de pe 29 iulie, acum cei de la Microsoft se lauda cu noul browser din W10 - Microsoft Edge.

Intr-un post de pe blogul Windows, Gabe Aul, Head of the Windows Insider program, a anuntat performantele noului browser. Acesta este mai rapid decat Chrome, Safari sau Firefox! Iar acest lucru este arata de testele de benchmark - si nu cele ale Microsoft, ci testele create de catre Google si Apple!

"Echipa Edge a continuat sa optimizeze performanta de cand am adaugat noul browser in Windows 10. In acest build (cel final), Microsoft Edge este si mai bun si bate Chrome si Safari in propriile benchmark-uri JavaScrip:

Pe WebKit Sunspider, Edge este cu 112% mai rapid decat Chrome
Pe Google Octane, Edge este cu 11% mai rapid decat Chrome
Pe Apple JetStream, Edge este cu 37% mai rapid decat Chrome

Suntem incantati sa anuntam aceste castiguri in ceea ce priveste performanta si speram ca va veti bucura de browsing mai rapid cu Microsoft Edge alaturi de multiplele functii pe care le-am adaugat in ultimele builduri" a scris acesta pe Windows blog.

Ramane de vazut daca utilizatorii vor alege sa treaca pe Microsoft Edge odata cu lansarea Windows 10 sau vor ramane fideli Google Chrome si Mozilla Firefox.