Browserul celor de la Microsoft, Internet Explorer, urmeaza sa fie retras dupa 20 de ani la prezentarea de astazi a Windows 10, scriu cei de la Telegraph. Succesorul Internet Explorer are numele de cod Spartan si se pare ca va urma filosofia liderului in clasamentul browserelor, Chrome. Atunci cand Google a lansat browser-ul folosit acum de doua treimi din utilizatori, a folosit acelasi nume. Spartan, asa cum sugereaza numele, este gata sa inceapa batalia.

Va conta insa lansarea Spartan? Cel mai probabil va fi un browser web care poate fi folosit pe toate device-urile, asa cum Chrome este disponibil pe iOS, Android si PC, plusand insa si cu Xbox si Windows Phone. Se pare ca ar putea sa o integreze si pe Cortana, asistentul digital pe care l-a creat Microsoft. De asemenea, Spartan va fi, cel mai probabil, special petnru dezvoltatori, permitandu-le utilizatorilor sa vada versiuni diferite ale site-urilor simultan - de exemplu, sa compare versiunea pentru desktop cu cea pentru mobil, acestea aparand pe ecran in acelasi timp.

Ramane de vazut strategia pe care o va adopta Microsoft - Internet Explorer a scazut mult in comparatie cu Chrome si Firefox, insa poate o schimbare de desgin ar fi suficienta pentru a-i readuce pe oameni. Sau noi functii utile.

Insa chiar daca o va face, simpla existenta a browserului Spartan subliniaza noua realitate pentru Microsoft: acestia trebuie sa explice clar de ce device-urile lor sunt cele mai bune pentru userii care au nevoie de un numar din ce in ce mai mare de servicii online si sa si arate de ce e necesar un sistem de operare puternic bazat pe Windows pentru a rezolva treaba. Lumea se muta online iar Microsoft trebuie sa arate ca Spartan si Windows reprezinta lucrul necesar si suficient pentru utilizatori.

Cei de la Microsoft vor transmite live printr-un streaming evenimentul ce incepe la ora 9.00 dimineata (Pacific Standard Time), ceea ce inseamna ora 19.00 la Bucuresti. Lansarea Windows 10 este si pe www.yoda.ro AICI