Microsoft a anuntat ca Windows 10 a ajuns sa aiba 270 de milioane de utilizatori activi! Au fost luati in considerare toti utilizatorii care au facut upgrade la acest sistem de operare sau au cumparat un PC sau laptop cu Windows 10 de cand sistemul de operare a devenit disponibil in luna iulie a anului trecut.

Cei de la Microsoft spun ca rata de absortie a Windows 10 este cu 145% mai mare decat a fost cea pentru Windows 7. "Windows 10 este versiunea cu cea mai rapida crestere atat pentru consumatori, cat si enterprise" a spus CEO-ul Microsoft, Satya Nadella. Iar vicepresedintele companiei, Terry Myerson, a spus ca Windows 10 a fost folosit pentru mai mult de 75 de miliarde de ore.

14 milioane de oameni au trecut la Windows 10 in prima zi de lansare, 75 de milioane in prima luna. In ianuarie s-a depasit pragul de 200 de milioane iar acum de 270 de milioane de utilizatori activi.

Desigur, aceste performante remarcabile au fost ajutate de faptul ca sistemul de operare a fost disponibil gratuit pentru descarcare (in unele cazuri s-a instalat in pofida dorintei utilizatorilor). Trecerea gratuita la Windows 10 se va incheia in luna iulie.