Apple a prezentat 3 noi laptopuri - 2 dintre acestea sunt de 13 inch, in timp ce unul este de 15 inch. Versiunea entry este pentru fanii MacBook Air. Are o grosime de 14.9mm, vine cu 2 porturi Thunderbolt 3 si cantareste aprox 1.3kg. Are procesor 6-gen 2GHz dual-core Intel Core i5 cu Iris Graphics 540, 8GB de RAM si 256GB SSD. Pretul este de 1.499 de dolari.

Modelul high-end de 13inch are aceeasi grosime si aceeasi greutate. Modelul de 15inch are o grosime de 15.5mm si cantareste aprox 1.7kg. Ambele au touchpad-uri de 2 ori mai mari decat predecesorii, precum si noua tastatura cu mecanismul Butterfly ce a debutat la MacBook-ul de 12inch.

Touch ID pentru recunoasterea amprentei este sub butonul de power. Mai multe persoane isi pot inregistra amprenta iar sistemul de operare va schimba contul in functie de persoana care se autentifica.

Cel mai important aspect in noile MacBook Pro este banda OLED care este plasata deasupra tastaturii si inlocuieste tastele cu functii. Este numit Touch Bar de catre Apple. Iti arata diferite lucruri in functie de ce faci pe Mac. De exemplu, daca ii scrii cuiva, iti poate sugera cuvinte si chiar emoji. In Safari, iti sugereaza site-urile cel mai des vizitate. Siri are un loc dedicat in Touch Bar astfel incat poti sa ii ceri ceva foarte rapid si usor.

Noile MacBook Pro vin cu ecran cu 67% mai luminos si cu un raport al contrastului cu 67% mai bun. MacBook Pro de 15inch vine cu procesor Intel Skylake quad-core i7 cu 2.133MHz DDR4 RAM. Laptopul are Radeon Pro graphics, baza pe arhitectura Polaris cu 4GB de VRAM. SSD-ul este cu 50% mai rapid avand viteze de pana la 3.1GB/s. Capacitatea interna ajunge pana la 2TB.

In modelul high-end de 13inch poti avea Intel Skylake Core i5 sau i7, cu Iris graphics si acelasi SSD rapid. Ambele laptopuri au 4 porturi Thunderbolt 3, avand suport USB Type-C 3.1 Gen.2, precum si DisplayPort 1.2. Orice port poate fi folosit pentru incarcare. Ambele laptopuri high end au jack de 3.5 milimetri. Vin cu macOS Sierra si au durata de viata a bateriei de pana la 10 ore.

Modelul high end de 13inch are un pret incepand de la 1.799 de dolari, in timp ce versiunea de 15 inch incepe de la 2.399 de dolari. Toate cele 3 laptopuri pot fi comandate de astazi de pe site-ul Apple.