Desi malware-ul produce mai multe daune decat stergerea datelor, teama pierderii tuturor documentelor ramane un gand infricosator. O noua amenintare duce insa lucrurile mai departe - distrugerea fizica a computerului.

USB Killer arata ca un stick USB normal - a fost creat de un cercetator in securitate din Rusia cunoscut sub numele de "Dark Purple". In loc sa pastreze datele, USB Killer functioneaza ca o arma cibernetica, distrugand orice device ce are USB trimitand un puls prin interfata USB.

Dark Purple sustine ca USB Killer poate distruge "aproape orice echipament" ce are o interfata USB. Detaliile raman misterioase insa. USB Killer a atras prima oara atentia in luna martie cand a fost anuntat prima data de Dark Purple. Noul clip arata versiunea a 2-a in actiune.

Dark Purple spune ca laptopul a fost distrus in clip insa ar putea sa functioneze din nou dupa ce e inlocuita placa de baza, fiind 'improbabil' ca hard disk-ul sa fie afectat ceea ce inseamna ca datele nu sunt pierdute. Oricum, acest concept arata ca este foarte important sa nu folosesti un stick USB din surse necunoscute.