Astazi, 29 iulie, este ziua marii lansari a noii versiuni a sistemului de operare, Windows 10. Dupa ce ieri v-am spus tot ce trebuie sa stiti despre noul Windows, iata si cateva informatii despre cum se instaleaza acesta. Windows 10 va fi disponibil mai intai pentru cei care au facut parte din programul Insiders, pentru ca apoi sa ajunga si la utilizatorii care si-au rezervat o copie.

Cei de la Gizmodo dezvaluie procesul de instalare - este unul extrem de simplu! Dureaza intre 20 de minute si 1 ora pentru instalare, in functie de cat de puternic este calculatorul tau. Esti intrebat inca din start daca vrei sa pastrezi fisierele si aplicatiile, optiunea fiind bifata by default. Astfel, acestea se vor muta fara probleme in Windows 10. Daca vrei sa fie sterse aplicatiile, apesi optiunea "Schimba ce pastrezi" pentru a accesa meniul.

Din acest moment, nu mai exista niciun moment in procesul de upgrade in care trebuie sa iei vreo decizie. Dupa upgrade, totul din calculator 'aterizeaza' la locul lui insa cu un UI mai nou, mai frumos. Nu mai trebuie sa reinstalezi aplicatiile sau sa le modifici.