Avem in continuare stampila de infractori cibernetici. Orasul Ramnicu Valcea, supranumit Hackerville, apare intr-un nou filmulet. Symantec isi face reclama cu ajutorul lui. Americanii au facut un documentar de 20 de minute in care spun ca Ramnicu Valcea ar fi cel mai periculos oras de pe Internet.

Hackerii romani au spar conturi ale unor personalităţi precum Hillary Clinton, familia Rockefeller, Colin Powell şi familia Bush. Din închisoare, hackerul „Guccifer” transmite un mesaj amenintator pentru internautii americani, prin care le spune sa fie cu ochii in patru, pentru ca altfel risca sa fie atacati.

Niciunul dintre hackerii prezentati NU este, insa, din Ramnicu Valcea. Hackerii de aici sunt cunoscuti pentru faptul ca pacaleau americani si vest europeni, furandu-le bani.

Locuitorii Statelor Unite se tem de aproape 30 de ani de piratii ciberneticii din estul europei. La sfarsitul anilor 80, 10 la suta din virusii intalniti in America erau made in Bulgaria si calatoreau pe discheta.

Cel mai cunoscut creator de virusi NU este, insa, roman. E un bulgar din Sofia, care isi spunea Dark Avenger. Nici pana astazi NU se stie cine este in spatele acestei porecle.