Pe 11 decembrie va avea loc licitatia. Christie's, cei care vor scoate calculatorul vandut de Steve Jobs din garajul parintilor sai in 1976, estimeaza ca acesta va fi cumparat cu o suma intre 400.000 si 600.000 de dolari. Insa, in urma cu o saptaman, muzeul Henry Ford a cumparat un Apple I similar la o licitatie cu 905.000 de dolari iar acela nu avea documentatia care sa-l lege direct de Steve Jobs.

Apple 's-a nascut' in 1976 in urma designului lui Steve Wozniak si producerea calculatorului Apple, cunoscut sub numele de Apple I. Steve Jobs, bun prieten cu Wozniak, a spus ca ar trebui sa incerce sa-l vanda si au primit o cerere de la un magazin de calculatoare local de 100 de unitati. Wozniak a construit in jur de 200 de calculatoare in garajul parintilor lui Steve Jobs, acela fiind atunci sediul companiei, iar Jobs a vandut direct din garaj cateva calculatoare.


Un Apple I ce se afla la muzeul Smithsonian


Acest Apple I scos la licitatie de Christie's a fost cumparat de Charles Ricketts de la Steve Jobs pe 27 iulie 1976. Pentru a demonstra autenticitatea lui, exista cecul de 600$ pentru Apple Computers. Calculatorul, cunoscut oficial sub numele de Ricketts Apple I a fost bootat cu succes de expertul in Apple I, Corey Cohen, calculator care functioneaza cu sistemul de operare original, Microsoft BASIC, fiind jucat pe el si un joc original Star Trek pentru a confirma ca este functional.


Calculatorul Apple I care va fi scos la licitatie pe 11 decembrie