The Independent / Atunci cand scriu pe un CD sau pe un DVD muzica sau filme, locuitorii Marii Britanii incalca legea! Inalta Curte a decis acest lucru, aceasta lege existand in trecut insa fiind abrogata. Acum insa s-a considerat ca acel lucru nu era legitim, ceea ce inseamna ca detinatorii de drepturi de autor pentru muzica si filme pot primi compensatii uriase pentru copiere ilegala.

Industria muzicala sustine ca muzicienii pierd nu mai putin de 58 de milioane de lire sterline din cauza copierii ilegale si ar trebui sa existe compensatii. In realitate insa, este extrem de dificil ca aceasta lege sa fie aplicata, decizia parand mai degraba simbolica.

Decizia nu impiedica oamenii care iau muzica si filme de pe CD-uri si DVD-uri pentru a le asculta sau vedea pe gadget-uri precum iPod-uri sau tablete. De asemenea, acest lucru inseamna ca cine copiaza muzica pentru studiu - de exemplu profesorii care le folosesc in clasa sau cercetatorii care se uita la filme - sunt expusi la compensatii.

Guvernul a lasat initial scuti pentru astfel de situatii, permitand oamenilor sa copieze muzica si filme pe CD-uri si DVD-uri pentru uz personal. Insa reprezentanti ai industriei muzicale, inclusiv Basca, Uniunea Muzicienilor si UK Music, au contestat aceste scutiri iar Inalta Curte le-a anulat.