Studiind 58.000 de conturi de Facebook ale tot atator voluntari, o echipa de cercetatori de la University of Cambridge a reusit sa creeze profilul utilizatorului doar din "like"-urile oferite de acesta. Datele rezultate au fost sigure in proportie de 88% privind sexul utilizatorului, 95%  privind rasa si 82% privind religia.


"Sunt un mare fan al noilor tehnologii, inclusiv Facebook. Acolo aflu de noutati, carti, filme, dar cel mai mult imi place ca imi ofera cele mai bune stiri in newsfeed", spune Michal Kosinski, directorul Centrului de Psihometrie al University of Cambridge.


Mai mult, echipa lui Kosinski a reusit sa estimeze in proportie de 60% utilizatorii care au suferit despartirea parintilor inainte de a implini 21 de ani. Acest tip de informatii est "aur curat" pentru firmele de publicitate in cazul in care Facebook doreste sa le "vanda", exact asa cum "urmele" (adica, "like"-urile, "share"-urile, comentariile) lasate de un utilizator sunt bune pentru ca politia sa rezolve un caz sau sa impiedice o faredelege.