Dacă această imagine ar fi avut 10 ani vechime, ar fi fost doar o fotografie considerată de propagandă. Cum a fost realizată în luna decembrie a acestui an, detaliul observat de presa internațională nu a putut fi ignorat.

Oficialii de la Kremlin au publicat o imagine nouă cu președintele Vladimir Putin aflat la computerul său din care reiese că acesta folosește un sistem de operare extrem de vechi.

Potrivit The Guardian, Vladimir Putin folosește în continuare sistemul de operare Windows XP, lansat de Microsoft în data de 24 august 2001 și care în momentul de față este considerat extrem de expus în fața hackerilor.

Microsoft a încetat să mai ofere update-uri pentru acest sistem de operare încă din anul 2014, iar în 2017 a fost ținta unor atacuri de ransomware care au afectat 20.000 de victime.

În ciuda faptului că acest sistem de operare este considerat complet depășit, încă mai are o cotă de piață de 2.29% la nivel global, potrivit cifrelor oferite de NetMarketShare în luna noiembrie a acestui an.