Sa recunoastem - orice fan Star Wars viseaza sa aiba o sabie laser macar pentru cateva clipe. Arma cavalerilor Jedi este probabil cea mai fascinanta arma inventata in filmele de acest gen.

Cel mai mult poti o poti aduce in realitate cu ajutorul Photoshop-ului cu cateva tehnici de blurare si balans al culorilor.

Primul pas - adauga un layer negru

Deschide imaginea de start si mergi in Layer>New>Layer pentru a accesa New Layer Dialog Box. Dai layer-ului un nume si schimbi modul dropw-down to screen. Acum bifezi casuta de langa ‘Fill with Screen-neutral colour (black)’ si apesi ok.

Pasul 2 - alege sabia

Alege pen tool-ul si apasa in jos pentru a alege un Anchor Point. Apasa apoi din nou sus pentru a adauga inca unul si continua astfel incat sa mergi imprejurul sabiei. Cand se inchide, click dreapta si selecteaza optiunea Make Selection.

Pasul 3 - fa 3 copii

Apasa D pentru a reseta culorile la alba negru, apoi Cmd/Ctrl+Backspace pentru a umple selectia cu culoarea alba. Acum apasa Cmd/Ctrl+J de 3 ori penru a copia sabia alba selectata in 3 noi layere.

Pasul 4 - aplica 4 blururi

Alege primul layer si mergi la Filter>Blur>Gaussian Blur. Seteaza Radius-ul la 70 de pixeli si apasa ok. Apoi aplica pentru layer-ul de mai jos insa seteaza Radius la 40. Repeta pentru urmatoarele 2 cu Radius-ul la 20 si la 2.

Pasul 5 - fa-o albastra

Mergi in Image>Adjustments>Colour Balance. Aici adauga cyan si albastru si apasa ok. Pentru o alta culoare, alege Cmd/Ctrl+U si fa-ti de cap. Acum trebuie sa desenezi cu o culoare cu reflexie asa ca selecteaza Brush-ul din Tools Panel. Tine apasat Alt si apasa pe sabie.

Mergi 6 - Adauga culori cu reflexie

Creaza un nou layer si apasa apoi Alt+Backspace pentru a-l umple. Tine apasat Alt si apoi apasa pe iconita Add Layer Mask pentru o masca full, apoi schimba Blend Mode al layer-ului in Colour. Incheie pictand cu marginea cu un brush alb soft pentru culoarea de pe margini pe mainile persoanei din poza si pe capul acestuia.

Iata si o alta varianta