Intel Corporation a obtinut in primul trimestru un venit de 12,6 miliarde de dolari, un venit operational de 2,5 miliarde de dolari, un profit net de 2 miliarde de dolari si un profit per actiune de 0,40 dolari.

Intel a avut rezultate bune in primul trimestru, in contextul actual al pietei, si sunt entuziasmat pentru ceea ce va face compania in viitor.

Paul Otellini, presedinte si CEO al Intel, lauda profitul si sustine ca firma a prezentat o noua gama de produse pentru microservere si va lansa inoile procesoare pentru tablete si smartphone-uri. De asemenea, se spera ca tranzitia catre procesul de fabricatie pe 14nm din acest an va creste valoarea adaugata adusa de arhitectura Intel.

Intel isi desfasoara activitatea in industrii foarte competitive, caracterizate de un procentaj mare de costuri fixe sau greu de redus pe termen scurt, si cerere de produs foarte variabila si greu de previzionat. Compania isi propune sa raporteze rezultatele financiare obtinute in cel de-al doilea trimestru al anului 2013 pe 17 iulie 2013.