Lenovo a fost inclusa, incepand cu aceasta luna, in topul Global 100 al celor mai sustenabile companii (Global 100), realizat de compania de media si cercetare Corporate Knights pentru anul 2015. Astfel, actiunile Lenovo sunt incluse in indicele Global 100, foarte apreciat si cautat de fondurile de investitii si de investitorii care vor sa faca plasamente in companiile durabile. Indicele Global 100, lansat in luna februarie a anului 2005, poate fi urmarit pe Bloomberg sau pe Reuters sub numele <CKG100 Index>.

Lista extinsa, publicata anual, clasifica marile companii in functie de performantele de mediu, sociale si ale stilului de management pe baza a 12 indici cantitativi ce includ consumul de energie si de apa, raportul de salarizare intre CEO si angajati, diversitatea echipei de management si a consiliului director. Pentru prima data in topul Global 100, Lenovo ocupa pozitia 73 in clasament, fiind singura companie din China continentala care a fost inclusa in top anul acesta.

„Am observant ca in ultimii ani tot mai multe companii din China continentala isi prezinta performantele de durabilitate”, spune Toby A.A. Heaps , director executiv Corporate Knights. “Acest lucru ne determina sa credem ca astfel de companii integreaza din ce in ce mai mult principiile de sustenabilitate in operatiunile lor, iar includerea Lenovo in top este o confirmare a acestei tendinte.”

Realizat de Corporate Knights, companie de media si cercetare din Toronto, indexul analizeaza sustenabilitatea a 4.600 de companii din intreaga lume cu o capitalizare de piata de peste 2 miliarde de dolari americani. Ulterior, lista este redusa la 900 de companii, iar finalistele sunt comparate cu companii similare inainte de a reduce clasamentul la 100.

„Suntem onorati sa fim recunoscuti pentru efortul realizat in crearea unui viitor durabil”, spune Yang Yuanqing , director executiv si presedinte Lenovo. „Includerea Lenovo in acest top este o recunoastere a progresului, pe masura ce incercam sa construim o companie care ii va face pe clienti, pe investitori si pe angajati mandri”.

Filosofia de sustenabilitate a Lenovo a fost prezentata in cel de al optulea raport anual care adera la standardul G4 al organizatiei Global Reporting Initiative (GRI). Printre initiativele cheie pe care Lenovo le implementarea pentru o dezvoltare durabila, se numara:
• Un efort pe termen lung de a oferi studentilor resursele necesare care sa ii incurajeze sa urmeze studii referitoare la stiinta, ingineria tehnologiei sau discipline matematice.
• Reducerea emisiilor de gaz cu efect de sera urmarind strategia Lenovo pe 10 ani conform ghidului Scope 2.
• Sustinerea programelor sociale de investitii ce vizeaza educatia, antreprenoriatul, sustinerea in cazul unor dezastre si mobilizarea comunitatii prin fondul The Next Generation Hope.
• Implicarea in politica strategica United Nations Global Compact, care promoveaza principii de protejare a drepturilor oamenilor, a munci, a mendiului si a initiativelor anticoruptie.