Alaturi de iWatch, Apple a prezentat la inceputul lunii martie si nou MacBook, cel mai subtire si usor laptop facut vreodata de companie. Din pacate pe Apple, testele au aratat ca design-ul laptopul l-a tras in jos in ceea ce priveste performantele!

Testele efectuate de catre Geekbench au demonstrat ca, in ceea ce priveste procesorul, noul MacBook este la nivelul MacBook Air pe care Apple l-a lansat in 2011! Procesorul are un scor de 1.924 pentru un nucleu si de 4.038 pentru mai multe nuclee (scorul mai mare este mai bun, indicand viteza). Ca o comparatie, MacBook Air i5 de la jumatatea anului 2011 are scoruri de 2.192 si 4.288. Iar MacBook Pro, lansat la jumatatea anului 2014, are scoruri de 3.876 si 14.703! Diferenta este asadar uriasa!

Datele vin de la un test pe un singur MacBook si nu de la mai o medie a mai multor teste facute (asa cum procedeaza cei de la Geekbench de obicei) si au fost sterse intre timp, scriu cei de la Business Insider. Insa sunt normale avand in vedere procesoarele Intel Core M, despre care Digital Trends scriu ca "sunt mai lente decat echivalentele Core".

Desigur, noul MacBook va avea multe alte avantaje in comparatie cu MacBook Air din 2011. Procesorul grafic va fi cu siguranta mai rapid si, per total, probabil va contribui la o viteza mai mare. Totusi, faptul ca procesorul are rezultate mai lente decat cel al unui laptop lansat in urma cu 4 ani reprezinta o pata neagra pentru noul MacBook, laptop critical si pentru ca s-a renuntat la porturile traditionale, inclusiv cel pentru incarcator, in favoarea unui port USB-C universal, ceea ce inseamna ca nu poti efectua mai multe operatiuni simultan, decat daca cumperi un adaptor suplimentar.