Windows 10, noua versiune a celui mai folosit sistem de operare la nivel mondial, aduce unele imbunatatiri in materie de securitate, atat pentru consumatorii casnici, cat si pentru companii.

Dincolo de introducerea unui browser mai sigur care sa inlocuiasca Internet Explorer, Windows 10 isi va modifica politica de licentiere, iar sistemul de operare va oferi accesul la noua versiune in mod gratuit tuturor utilizatorilor care au achizitionat Windows 7, 8 si 8.1, daca acestia intrunesc cerintele legate de performantele hardware.

Pentru companii, una dintre principalele imbunatatiri o reprezinta posibilitatea de a securiza dispozitivele prin restrictionarea aplicatiilor care nu sunt semnate digital. Aceasta caracteristica va limita o parte dintre riscurile legate de securitate asupra firmelor care lucreaza cu un set minimal de aplicatii, insa consumatorii individuali va trebui sa infrunte aceleasi provocari legate de securitate ca in anii precedenti. Cum numarul de amenintari inregisteaza anual cresteri constante, specialistii in securitate ai Bitdefender recomanda folosirea unei solutii antimalware performante.

Imediat dupa migrarea la noul sistem de operare, solutia de securitate instalata pe computer va solicita actualizarea pentru a deveni compatibila cu Windows 10 sau, daca nu exista o versiune compatibila, va fi dezinstalata.

Suita de solutii de securitate Bitdefender devine in totalitate compatibila cu cerintele Windows 10, cu doua saptamani inainte de lansarea oficiala din 29 iulie.

In cazul utilizatorilor care folosesc solutiile de securitate Bitdefender, precum Bitdefender Antivirus, Bitdefender Internet Security sau Bitdefender Total Security, clientii vor primi urmatorul mesaj: