Parolele sunt o povara a tehnologiei moderne - cele bune sunt dificil de gasit si e necesara schimbare lor destul de des pentru a nu fi vulnerabil la atacuri. Pentru ca inlocuirea literelor cu cifre sau caractere face dificila memorarea parolelor sigure, majoritatea utilizatorilor aleg o parola simpla sau le recicleaza pe cele vechi, conform unui raport Kaspersky.

Cei de la Google vor sa rezolve aceasta problema. Saptamana aceasta au lansat un test al unui sistem care scapa utilizatorul de povara parolei.

Te poti loga pe contul tau de Google, inclusiv pe Gmail sau YouTube, apasant 'Da' pe ecranul smartphone-ului tau, fie care e cu iOS sau Android.

Purtatorul de cuvant al celor de la Google a declarat: "Am invitat un numar restrans de utilizatori sa ajute la testarea noului mod de a accesa conturile Google, fara sa fie nevoie de vreo parola, fie ca ar fi 'pizza', 'parola' sau '123456'. Zilele acestor parole sunt numarate.

Iata cum va functiona:

1. In primul rand, selectezi ca telefonul sa fie singurul mod de autentificare (acesta trebuie sa aiba un mod de blocare a ecranului)

2. Intri pe pagina de logare pe Google si iti scrii adresa de email

3. Deblochezi telefonul, apesi 'Da' pe notificarea Google care iti transmite ca incerci sa te loghezi

Daca telefonul iti este furat sau il pierzi, te poti loga pe contul tau folosind parola normal si sa iei autorizarea telefonului pentru logare.