Pe blogul oficial al companiei, Microsoft a confirmat ca Windows 10 va fi lansat in aceasta vara in 190 de tari si 111 limbi!

Mutare uriasa a celor de la Microsoft

Cei de la Reuters anunta si ca Microsoft face o miscare fara precedent, una extrem de ambitioasa, in tentativa de a distruge pirateria, principala tinta fiind China - astfel, Microsoft va oferi Windows 10 catre toti utilizatorii, indiferent daca acestia au calculatoare care functioneaza cu versiune cumparata sau nu!

Microsoft incearca astfel sa duca sistemul de operare legitim pe milioane de calculatoare din China si restul lumii. Un studiu recent aratase ca peste 75% dintre calculatoarele din China nu au sistemul de operare cu licenta!

Terry Myerson, cel care conduce unitatea sistemului de operare la Microsoft, a anuntat planul la conferinta de tehnologie, WinHEC, din Shenzen, China. "Facem un upgrade al tuturor calculatoarelor calificate, cu licenta sau fara, catre Windows 10" a spus el intr-un interviu telefonic cu Reuters.

Microsoft lucreaza cu Lenovo Group Ltd, cel mai mare producator de PC-uri din lume, pentru a transmite Windows 10 in China catre actualii utilizatori de Windows. Microsoft mai transmite Windows 10 prin companiile de securitate Qihoo 360 Technology Co si Tencent Holdings Ltd, cea mai mare retea de socializare din China, acestea urmand sa construiasca o aplicatie pentru Windows 10 care va functiona pe smartphone-uri si PC-uri.

Renunta la brandul Internet Explorer

Browserul cu o vechime de aproape 20 de ani al celor de la Microsoft, Internet Explorer, va deveni istorie odata cu Windows 10, lucru confirmat acum de catre Microsoft. Project Spartan, noul browser al companiei va fi cel ales.

"Acum cautam un nou brand, sau un nou nume, pentru browserul nostru care va fi in Windows 10" a anuntat Chris Capossela la conferinta.

Internet Explorer a dominat candva piata, avand mai bine de 1 miliard de utilizatori, dar nu a putut sa ramana in varf in lupta cu Firefox si Chrome.