Functia Continuum a celor de la Microsoft nu este noua, fiind prezentata in premiera anul trecut in luna septembrie. La prezentarea de miercuri seara, cei de la Microsoft au prezentat insa mult mai multe detalii si de ce utilizatorii de smartphone-uri vor dori sa o foloseasca.

Continuum a fost prezentat initial ca un mod al Windowsului de a-si adapta interfata in functie de device, fie ca e vorba de PC-uri sau tablete cu touchscreen. Joe Belfiore a prezentat insa o noua functie, Continuum for Phones.

Aceasta va permite smartphone-urilor care vor rula Windows 10 sa se transforme intr-un PC daca il conectezi la un ecran extern si la periferice, precum mausul si tastatura. Mai simplu spus, permite smartphone-urilor sa lanseze o versiune pe ecran a aplicatiei Continuum ce ruleaza pe telefon, marind productivitatea si divertismentul.

In demonstratia sa, Belfiore a pus imaginea de pe smartphone pe un ecran extern si apoi a lansat Office. Interesant este faptul ca Office a aparut intr-un mod ce se apropie mai mult de versiunea de desktop, dand impresia ca face ca smartphone-ul sa functioneze ca un PC. Desigur, este un mod mult mai confortabil de a lucra cu un monitor mare decat pe un smartphone de dimensiuni mai mici.

Pentru ca Microsoft Continuum sa functioneze asa cum intentioneaza compania, dezvoltatorii trebuie sa-si optimizeze aplicatiile pentru aceasta functionalitate. S-a mai specificat ca actualul hardware nu este compatibil cu Continuum for Phones.

Un lucru e clar, cei de la Microsoft doresc ca Windowsul sa fie mai unificat ca niciodata, indiferent de gadget.