Intr-un buletin de securitate, Microsoft avertizeaza ca lacunele de securitate pot permite piratilor sa acceseze de la distanta un calculator prin intermediul unor site-uri internet concepute in acest scop si la care utilizatorul accede cu navigatorul sau Internet Explorer. 'Utilizatorii care au activat actualizarea automata nu trebuie sa ia niciun fel de masuri fiindcă sunt protejati automat', a spus un purtator de cuvant al Microsoft intr-un mesaj transmis AFP.

Patch-ul de securitate corecteaza vulnerabilitatile in Windows Server 2003, 2008 si 2012, Vista, RT 7, 8 si 8.1, se arată in buletinul difuzat de Microsoft.

Echipa de cercetători de la IBM care a identificat bresa de securitate scrie intr-un mesaj pe un blog ca 'toate versiunile Windows, de la Windows 95', sunt afectate si ca bucata de program incriminata 'este veche de cel puțin 19 ani'. Nu se mai comercializeaza editii mai vechi ale programului de exploatare, iar Microsoft nu mai asigură suport tehnic pentru ele. Unele, cum ar fi de exemplu Windows XP, sunt totusi utilizate pe scara larga.

Circa 90% din calculatoarele din lume funcționează cu sistem Windows.

Sursa: Agerpres