Conform documentelor interceptate ale lui Edward Snowden, NSA si Government Communications Headquarters (GCHQ) din Marea Britanie au tintit mai multe companii prin mai multe tehnici de hacking. Agentiile guvernamentale au folosit inginerie software inversa pentru a spiona companii de securitate, conform raportului. Acest lucru le-a permis sa vada datele care treceau prin retelele companiilor, precum si oferindu-le acces la emailuri. Intentia programului era de a ramane cu un pas inaintea celor mai mari companii antivirus, oferind practic guvernelor informatii despre vulnerabilitati.

Raportul numeste Kaspersky ca fiind tinta atacurilor NSA si GCHQ. Cei de la Kaspersky ne-au trimis un comunicat oficial in urma acestor dezvaluiri: "In urma atacului Duqu 2.0 sponsorizat de un stat, consideram ca este extrem de ingrijorator ca organizatiile guvernamentale tintesc companiile de securitate in loc sa-si utilizeze resursele pentru adversari legitimi care lucreaza activ impotriva software-urilor de securitate menite sa ne protejeze pe noi toti. 

Noi, la Kaspersky Lab, lucram constant pentru a ne proteja utilizatorii si pentru a ne securiza produsele, prin revizuiri frecvente de cod si prin eforturi constante de identificare si analiza a vulnerabilitatilor. Verificam informatiile publicate cu scopul de a stabili nivelul potential de risc asupra infrastructurii noastre si modul in care putem reactiona cât mai eficient.

Inca o data, vrem sa subliniem nevoia de colaborare dintre companiile de securitate in lupta pentru a asigura intimitate utilizatorilor, protectie pe internet, pentru a evita supravegherea in masa si, in definitiv, pentru a face lumea un loc mai sigur".