Lenovo anunta noii responsabili de conducerea Lenovo America de Nord si a Europei, Orientul Mijlociu si Africa (EMEA), in urma unei realinieri a grupurilor de business si a geografiei lor. Aymar de Lencquesaing, in prezent Presedinte EMEA, a fost numit Presedintele pentru Lenovo America de Nord incepand de astazi. Lencquesaing s-a alaturat echipei Lenovo aproape de finalul anului 2013 pentru a dezvolta zona de dispozitive mobile in EMEA punand bazele strategiei de extindere. Acesta a fost promovat ca Presedinte EMEA si Senior Vice Presedinte Lenovo Grup in Februarie 2014 si totodata s-a alaturat Comitetului Executiv Lenovo, LEC.

Sub conducerea lui, Lenovo EMEA a contribuit cu 19,7% din vanzarile de PC-uri in trimestrul al treilea fiscal, a inregistrat o crestere 40% a veniturilor in aceeasi perioada; contribuie cu aproape o treime (29%) la veniturile globale; aceasta regiune inregistreaza cele mai mari vanzari de tablete, iar segmentul smatphone-urilor a fost accesat in aproape 50 de tari din EMEA.

Lencquesaing are o perspectiva extinsa asupra industriei PC datorita experientei ca CEO al companiei Packard-Bell si are o intelegere profunda a pietei americane, intrucat a petrecut mai mult de 20 de ani in Statele Unite ale Americii inainte sa se alature echipei Lenovo. in cei 30 de ani de cariera a detinut functii de conducere globale in cadrul unor companii din Statele Unite ale Americii si din Europa. Lencquesaing va fi responsabil cu dezvoltarea companiei in piata Nord Americana, o regiune strategica pentru succesul Lenovo.

Lenovo a anuntat si numirea lui Eric Cador ca Senior Vice Presedinte si Presedinte pentru regiunea EMEA incepand cu data de 1 mai. Eric Cador este un lider executiv global cu o experienta de 30 de ani in functii de conducere in domeniul IT. A detinut functia de Senior Vice Presedinte HP pentru Personal System Group, coordonand din acest rol segmentul de imprimante si cel de sisteme personale. Cador a facut parte si din echipa care s-a ocupat de integrarea Compaq, transformand business-ul de computere al HP. Sub conducerea lui, HP a ajuns devenit lider in EMEA. Cunoasterea si intelegerea mediului IT dar si experienta de management, operationala si strategica vor contribui la dezvoltarea business-ului Lenovo.

“Suntem mandri sa avem cea mai diversa, experimentata si talentata echipa de conducere din industria noastra, acesta fiind un avantaj competitiv puternic pentru Lenovo. Putem atrage oameni foarte talentati pentru ca business-ul nostru este unul puternic, strategia noastra este clara si avem oportunitati importante de dezvoltare” a spus Gianfranco Lanci Presedinte si COO Lenovo Grup.

“Aymar este unul dintre cei mai de seama lideri care are ca rol dezvoltarea strategiei din America de Nord, si nu doar a unei fundatii solide, aducand o crestere profitabila si diversitate, asa cum a facut in EMEA. Eric reprezinta un specialist unic in cadrul companiei noastre – un veteran al industriei cu rezultate excelente in ceea ce priveste dezvoltarea de business, cu perspective profunde in industria noastra si un spirit competitiv puternic.”

Atat Lencquesaing cat si Cador ii vor raporta direct lui Gianfranco Lanci, care a fost promovat recent ca Presedinte si COO Lenovo.