The Verge / Cei de la Microsoft incearca sa faca schimbari care sa fie pe placul utilizatorilor odata cu renuntarea la Internet Explorer si implementarea Spartan in Windows 10. Daca IE nu era open source, Microsoft vrea ca succesorul acestuia sa fie mai 'prietenos' cu aplicatiile third party. Ca parte a procesului de finalizare a Spartan, Microsoft face parteneriate cu "entitati majore ale web-ului" pentru a imbunatati platforma de internet. Este o premiera pentru Microsoft, ceea ce inseamna ca anumite companii din exterior vor putea contribui la codul pentru Spartan.

Microsoft urmeaza sa anunte in lunile urmatoare aceste parteneriate, demarand procesul odata cu Adobe, intelegere anuntata in aceasta saptamana: "In trecut, era foarte dificil pentru Adobe, sau orice companie din exterior, sa isi aduca vreo contributie la codul de baza din Internet Explorer" spune romanul Bogdan Branza, project manager pentru Spartan la Microsoft: "Ca rezultat, Adobe a imbunatatit platforma Web pentru alte browsere, dar nu a putut imbunatati si platforma Microsoft" a mai spus Branza, citat de The Verge. Ca rezultat, inginerii Adobe contribuie direct pentru layout, tipografie, design grafic si mecanismul Spartan.

Adobe are o contributie majora pentru browsere open source precum WebKit, Blink si Gecko. Desi Microsoft nu isi transforma noul browser engine in open source, este un prim pas in directia potrivita.