Jin Green, cercetător șef în cadrul NASA, susține că peste aproximativ 2 ani Agenția Spațială Americană va anunța oficial că a descoperit viață pe Marte.

Dovezile privind viața marțiană vor fi obținute de două rovere care vor ajunge pe Planeta Roșie în martie 2020, în cadrul misiunii ExoMars.

Roverul va săpa în scoarța marțiană pentru a căuta dovezi ale existenței formelor de viață. Și le va găsi, este convins Green.

Astfel, acest moment va fi la fel de important pentru istoria omenirii cum a fost descoperirea făcută de Nicolaus Copernic, care și-a dat seama că Pământul se rotește în jurul Soarelui, nu invers.

Din păcate însă, cei mai mulți oameni nu sunt pregătiți pentru acest anunț. „Va fi o nouă abordare asupra lumii, un nou mod de gândire și nu cred că suntem pregătiți pentru asta. 

Sunt îngrijorat, pentru că eu cred că suntem foarte aproape de acest anunț”, a declarat Green pentru publicația The Sunday Telegraph.

Cercetări recente au demonstrat că ar putea exista apă în stare lichidă sub scoarța marțiană, aceasta fiind condiția esențială pentru existența vieții.