Universul nostru exista datorita unei diferente intre cantitatea de materie si cea de antimaterie, ambele generate in momentul Big Bang.

Materia a reusit sa anihileze antimateria, astfel incat au luat nastere stelele, planetele si tot ce ne inconjoara.

Insa cand fizicienii de la CERN au masurat cantitatea de materie si de antimaterie produse in timpul Big Bang, au ajuns la o concluzie uluitoare: materia si antimateria au fost produse in cantitati similare.

Daca aceste calcule sunt corecte, concluzia savantilor este una paradoxala: Universul nu ar fi trebuit sa existe, pentru ca antimateria ar fi trebuit sa anihileze de la inceput toata materia, scrie publicatia Cosmos.

Cu toate acestea, calculele fizicienilor nu au putut indica nicio asimetrie evidenta in raportul dintre materie si antimaterie, desi aceasta ar trebui sa existe, din moment ce materia "a castiga batalia" cu antimateria, iar Universul exista.

Christian Smorra, fizician de CERN, a recunoascut ca deocamdata calculele realizate, care sunt corecte, duc la o concluzie imposibila, dar fizicienii nu au putut identifica aceasta asimetrie, diferenta care sa dea castig de cauza materiei.

Antimateria, care este opusul materiei, este foarte instabila, iar in contact cu materia obisnuita cele doua se anihilieaza reciproc.