Noua versiune a navatei spațiale va ptuea transporta pe Lună, dar și pe Marte sau în alte zone apropiate de acestea, până la 100 de persoane. Vehiculele vor avea 118 metri înălțime și vor fi complet reutilizabile. 

Aceasta este racheta care, în 2020, îl va trimite pe Lună pe antreprenorul japonez Yusaju Maezawa, dar și pe alți artiști care vor să intre, astfel, în istorie. 

Cred că aceasta este cea mai inspirată idee pe care am întâlnit-o vreodată. Ce treabă minunată a făcut această echipă grozavă la construitrea acestui vehicul. Sunt atât de mândru să lucrez într-o astfel de echipă”, a declarant Elon Musk, citat de Space.com. 

Miliardarul a mai spus și că, încă de la înființarea sa, din 2002, SpaceX a fost o companie care și-ar propus să facă din omenire o specie multiplanetară. Acum, Falcon 9 și Falcon Heavy rockets promit să facă acest lucru. Adevăratul obiectiv este colonizarea planetei Marte, a mai transmis Musk: „Cred că este cea mai rapidă cale de ajunge să trăim în spațiu, a mai precizat el acesta. 

„Ar putea suna total nebunesc, dar ne propunem să ajungem pe orbită în mai puțin de șase luni”, a mai transmis Musk.