Oamenii de știință au descoperit o metodă prin are pot transforma dioxidul de carbon în combustibil lichid, pe care îl stochează în celule speciale.

Un rezervor cu combustibil lichid astfel obținut asigură mai multă energie ca unul cu hidrogen. Această tehnologie de ultimă generație se bazează pe acidul formic, pe care îl produc în mod natural furnicile și albinele atunci când înțeapă. 

Acidul este un foarte bun conductor de energie, însă este foarte greu de obținut în condiții de laborator, scrie Science Alert.

Inginerii de la Universitatea Rice din Houston și-au dat seama cum pot obține o doză mare de acid formic printr-o procedură mult mai simplă și rapidă.

Dioxidul de carbon este prelucrat printr-o procedură specială și ajută la obținerea unei cantități mari de acid formic foarte concentrat.

Prin acest proces tehnologic, poate fi stocată până la 42% din electricitatea provenită dintr-o anumită sursă. Practic, acest acid poate să stocheze inclusiv electricitate provenită de la centrale eoliene sau fotovoltaice.

Marele avantaj este că noua tehnologie se bazează pe o resursă foarte la îndemână: dioxidul de carbon din atmosferă.

Cercetarea a fost publicată în revista Nature Energy.

Sursa foto: Science Alert