Aceasta a durat șapte ore și 17 minute și, potrivit NASA, este doar începutul, dat fiind faptul că numărul astronauților femei este în continuă creștere. 

Clipul live care a putut fi văzut de întreagalumele-asurprinspeceledouălucrândînafaraStațieiSpațialeInternaționale. Inițial, celedouăar fi trebuitsărealizezemisiunealuneaviitoare, iarobiectivulerainstalareaunornoibateriilitiu-ion, dar ieșireaînspațiu s-a produs mai devreme, după ce un sistem de control s-a defectat. 

Misiuneaar fi trebuitsăaibălocînlunamartie, dar a fostamânatăpentrucă NASA nu aavutdouă costume de mărimipotrivitepentruceledouăfemei. Situația a stârnitdinnoudiscuțiireferitoare la sexismul care s-a perpetuatîncadrulagențieispațiale, ajungându-se la discuțiidesprefelulîn care femeilesuntdezavantajateînmultedomenii. 

Abiadin 1978 femeile au începutsă fie acceptateînprogramulamerican de pregătire a astronauților, iar prima americancă ce a părăsitatmosferaterestră a fost Sally Ride, în 1983, aceastafiindprecedată de douărusoaice. 

„Noi pur șisimplu ne facemmeseria”, a declarat Dr. Meir, citată de New York Times, adăugândcămeritul este al tuturorfemeilorexploratoareloringinerelorșiastronautelor care au luptatpentruacestscopînainteaei.