Ideea de "smart tv" si smartphone este deja binecunoscuta, insa ceea ce a adus nou LG la CES 2013 este faptul ca printr-o aplicatie speciala poti porni masina de spalat din casa, poti vedea ce mancare mai ai in frigider si sa dai comanda robotului sa curete podeaua. Toate acestea le poti face din exterior, fara sa fii acasa.

Frigiderul "smart"

Frigiderul inteligent de la LG este dotat cu un ecran LCD care iti afiseaza tot continutul. Nu numai ca vezi ce mancare si bautura ti-a mai ramas, dar daca esti intr-un supermarket si vrei sa gatesti acasa un anumit fel de mancare, te uiti in frigider direct de pe telefon si stii exact ce ingrediente iti lipsesc.

In plus, frigiderul iti indica alimentele care sunt vechi si te atentioneaza cand expira.

Masina de spalat inteligenta, cu wi-fi

Masina de spalat inteligenta "stie" sa se conecteze la internet si iti permite sa descarci noi cicluri de programe.

De asemenea, aceasta masina de spalat poate fi controlata si de pe ecranul televizorului, direct din fotoliu, fara sa mai fie nevoie sa te deplasezi ca sa vezi in ce stadiu se afla hainele tale.

Aspiratorul inteligent, robotic

Aspiratorul inteligent de la LG are conexiune Wi-Fi, iar utilizatorii pot controla acest robot pentru a-i da comenzi, ca sa inceapa sa spele si sa curete in locuinta, la orice ora. Aspiratorul-robot poate fi dirijat si prin intermediul unui smartphone, cu aplicatia dedicata, prin comenzi vocale. De asemenea, permite utilizatorului sa vorbeasca cu cei care se afla in locuinta sa.

Un alt lucru pe care il poate face acest aspirator inteligent este sa monitorizeze locuinta prin intermediul "ochiului" video pe care il are instalat, iar proprietarul sa vada, oriunde s-ar afla in acel moment, tot ce se intampla in casa sa.

Deocamdata, conceptul de "casa inteligenta" este disponibil doar in Coreea de Sud.