Daca 2012 a fost un an plin de lansari, Apple venind pe piata ultimul model de iPad, dar si iPad Mini, ca o alternativa de lux pentru Nexus 7 sau Kindle Fire HD, 2013 pare sa fie si mai promitator, potrivit CNET.

De altfel, sursa citata face o scurta prezentare asupra lansarilor la care trebuie sa ne asteptam pe piata tabletelor la CES 2013:

"Aceleasi dimensiuni, dar la preturi mai mici. Dupa ce s-au jucat cu modelele de 199$ Nexus 7 si Kindle Fire, consumatorii au transmis un semnal clar catre producatori: vor un procesor puternic, intr-o carcasa bine finisata la un pret accesibil. Din fericire, si producatorii incep sa inteleaga ca nu mai pot lansa tablete de 500$ cu performante inferioare si sa aiba si asteptari de a le vinde. Cu produse excelente precum Nook HD+ la 269 de dolari si chiar si puternicul Nexus 10 de 399$, sa vinzi la un suprapret o bucata de tehnologie subdezvoltata ar putea fi foarte dificil", scrie cnet.com.

"Dimensiunile vor ramane in jurul a 7-10 inch, orice mai mare de atat fiind prea riscant. La inceputul lui 2013, Toshiba a incercat sa aduca pe piata o tableta de 13 inch, Excite 13, insa vanzarile slabe au convins compania sa reduca numarul de bucati scoase pe piata."

Nu numai preturile si dimensiunile conteaza atunci cand vorbim despre o tableta. Zona multimedia este extrem de importanta, iar claritatea si calitatea la care poti vedea un film sau accesa un joc sunt foarte importante.

"Mai multi pixeli! Nexus 10, iPad si Nook HD sunt tinte de urmat in ceea ce inseamna rezolutie si densitatea de pixeli. Daca nu va costa sub 100 de dolari, nu veti gasi o tableta cu o rezolutie mai mica de 1280x800, pentru ca tabletele mari sa vina cu cel putin 1920x1200".

"Si, va rugam, procesoare mai rapide! Pana in acest moment, pe hartie, cel mai rapid procesor este Samsung Exynos 5250, pe care il regasim la Nexus 10. Este puternic si intradevar surclaseaza alte tablete pe Android. Dar experienta noastra spune ca oricat ar fi Exynos de rapid, nu se poate bate cu performantele Apple A6X de pe generatia a 4 a iPad-ului. Speram ca la CES vom vedea ceva mai mult in aceasta zona. Un zvon anunta ca Tegra 4 ar urma sa apara si ar putea sa concureze real cu puterea produselor Apple", potrivit CNET, citat de Stirile ProTV.

Targul de tehnologie CES 2013 (Consumer Electronics Show) va avea loc la Las vegas intre 8 si 11 ianuarie. Mai multe stiri despre CES 2013 pe yoda.ro/ces-2013.

George Buhnici va fi prezent si in acest an la CES 2013 in Las Vegas, de unde va transmite live pe ProTV News si la Stirile ProTV cele mai importante lansari de la targul numarul 1 de tehnologie din lume.