Considerata a fi una dintre cele mai mari probleme din lumea gadgeturilor, durata de viata a bateriilor ar putea fi rezolvata odata cu aceasta inventie lansata la CES 2013, in Las Vegas.

Numele dispozitivului este Nectar, iar inventatorul sustine ca iti va tine bateria incarcata pentru doua saptamani, timp in care poti uita de incarcator sau prize:

"Iti incarca toate gadgeturile dotate cu USB pentru o perioada de 2 saptamani. Incarcatorul transforma combustibilul in energie, fara sa-l arda. Extrage gazul butan si produce electricitate pentru doua saptamani."

Momentan, incarcatorul are dimensiuni destul de mari, cat un smartphone aproximativ, dar in viitorul apropiat asta ar putea sa nu mai fie o problema. Planurile celui care l-a proiectat sunt ca inventia sa fie incorporata direct in telefon, tableta sau laptop.

"In viitor, cipul din incarcator il vom incorpora direct in dispozitiv, pentru ca tableta, laptopul sau telefonul tau sa fie cel care poate functiona direct 2 saptamani. Este un vis pe care cu totii il avem de mult. Problema energiei este numarul 1 in acest moment. Dezamagirea numarul 1 pentru smartphone-uri nu este factura mare, ci lipsa de energie.", a declarat inventatorul incarcatorului Nectar.

Incarcatorul va fi lansat in aceasta vara pe piata din Statele Unite, la un pret de 299 de dolari. Fiecare tub de gaz va costa 10$.