Unul dintre domenii in care concurenta este deja acerba este cel care iti monitorizeaza sanatatea. Cele care iti monitorizeaza numarul de pasi, caloriile, greutatea si asa mai departe. Unul dintre cele mai interesante sisteme le-am gasit la CES 2013.

Cei de la Withings au lansat un cantar parca adus din viitor. Are wi-fi si, pe langa greutate, masoara si pulsul, dar si calitatea aerului din casa. Totul este apoi sincronizat cu telefonul si calculatorul.

Produsul se numeste "Smart body analyzer" si, dupa ce inregistreaza toate datele privind greutatea, grasimile din corp si activitatea inimii, transmite prin wi-fi sau bluetooth aceste informatii catre aplicatia iOS sau Android a utilizatorului respectiv. Acest lucru inseamna ca puteti folosi datele pentru a le transmite medicului de familie sau chiar pe retelele de socializare, daca va simtiti curajos.

Un alt lucru interesant la acest cantar este ca il puteti pune in dormitor, si nu in baie, asa cum se intampla de obicei cu astfel de aparate, deoarece gadgetul monitorizeaza inclusiv calitatea aerului din camera, masoara temperatura si nivelul dioxidului de carbon. Masurarea calitatii aerului va poate ajuta sa obtineti un somn mai bun, care rezulta, intr-un final, intr-o sanatate mai buna.