La CES putem sa vorbim doar la superlativ: cel mai mare, cel mai performant... Spre exemplu, Huawei, care anul trecut a adus cel mai subtire telefon din lume in Las Vegas, se lauda acum cu smartphone-ul de 6,1 inch: "Ascend Mate". Va incapea in buzunar si, la o adica, poate sa tina si de ploaie.

Daca preferati totusi umbrela, D2 poate parea interesant pentru dumneavoastra. Are un ecran mai mic, de "doar" 5 inch, FULL HD. Un telefon foarte performant, dar destul de greu, asta pentru ca are o baterie de 3000 de mAh, adica 2 zile de munca.

Lenovo intra pe piata super telefoanelor cu un PHABLET, modelul K900, adica un hibrid telefon-tableta splendid, dar cu un defect de neiertat: are 5,5 inch, procesor Intel si camera de 13 mpx, insa George Buhnici ... n-a reusit sa-l porneasca.

Sony nu se gandeste insa doar la ecran si performante, ci si la ce folosim smartphone-ul cel mai des. Fie ca ne uitam la filme, fie ca utilizam mult navigatia GPS, vom putea conecta telefonul foarte usor la orice dispozitiv. Cu totii ne dorim sa folosim telefoanele mobile in masina, iar acesta chiar reuseste, il putem conecta prin cablu la navigatie si putem controla telefonul de la distanta.

Problema este ca, in afara de Huawei D2, care promite multe ore de convorbiri, toate smartphone-urile mostenesc acelasi defect - bateria care se descarca la fel de repede precum se incarca. Sunt insa si cativa producatori care sustin ca se intorc in timp, cu telefoane pentru toata lumea.

Daca te bate gandul sa devii explorator si sa pleci la capatul lumii, o sa ai nevoie de asa ceva. Este un dispozitiv care-ti urmareste pozitia prin satelit, indiferent ca exista semnal de telefon mobil. Pozitia ta este trimisa din 10 in 10 minute si daca nu mai stii drumul spre casa, apesi SOS si vine cineva sa te recupereze.

Unul dintre cele mai "destepte" telefoane de la CES este si cel mai banal. Are o durata de stand-by de 15 ani si nu foloseste decat o baterie de telecomanda, care costa 3 lei in magazine.

Toate aceste modele vor ajunge anul acesta pe piata, si viitorul este clar, smartphone-urile vor fi din ce in ce mai mari, desi nu sunt pe gustul multora.