Lenovo a adus la Targul de Tehnologie CES din Las Vegas ThinkPad Helix, un Ultrabook caruia ii poate fi detasata tastatura, ecranul lui ecranul lui devenind o tableta.

Atunci cand tastatura este conectata la ecran, gadgetul arata ca un Ultrabook obisnuit de la Lenovo. Daca le detasezi, ecranul ai in mana o tableta in toata puterea cuvantului, cu procesor pana la Intel Core i7 si o autonomie de 6 ore. Prin conectarea la tastatura, autonomi se mareste pana la 10 ore.

Gadgetul are un ecran de 11,6 inch si cantareste mai putin de 1,7 kg. Potrivit companiei, ThinkPad Helix, care vine cu Windows 8, ar trebui sa fie disponibil de pe la sfarsitul lui februarie, la preturi de pe la 1500 de dolari in sus.

Iata si primul video de la CES in care apare Lenovo ThinkPad Helix, impreuna cu IdeaPad Yoga 11S, un mini-Ultrabook cu o diagonala de 11,6 inch.

Ecranul lui IdeaPad Yoga 11S poate fi rotit 360 de grade. Ultrabook-ul are Windows 8 si procesor pana la Intel Core i5. El va fi disponibil la preturi pornind de la 800 dolari. Seria IdeaPad Yoga a fost prezentata si in Romania, la sfarsitul lui 2012.