Modelul de top SH-50 beneficiaza de stabilizarea imaginii (IS) pe mai multe axe, o tehnologie in premiera pentru camerele digitale compacte. Stabilizarea pe 5 axe pe filmare are acel grad de eficienta care va permite sa inregistrati filme Full HD fara blur. Fata de miscarea obisnuita de giratie si pivotare, este compensata si miscarea in jurul axei obiectivului, precum si miscarea pe orizontala si verticala. 

SH-50 beneficiaza de senzorul avansat iHS si tehnologiile de procesare care asigura calitate a imaginii in conditii cu lumina slaba. Integreaza si Telephoto Macro si inregistrari de mare viteza cu 120cps - cu posibilitatea de redare in slow-motion disponibila in format HD. Camera integreaza un zoom optic wide de 24x (echivalent 25-600mm) si Super-Resolution Zoom care dubleaza capacitatea de zoom la 48x, cu pastrarea calitatii imaginii.

Extrem de stabil

Adevaratul test pentru orice aparat compact este reprezentat de calitatea imaginilor pe care le genereaza. Modelul SH-50 dispune de unele dintre cele mai avansate tehnologii din categoria compacta, astfel incat utilizatorii isi pot propune obiective ambitioase. 

Chiar si la un raport de zoom ridicat si la lumina slaba, SH-50 combina cele mai bune tehnologii iHS cu noul sau sistem de stabilizare in premiera mondiala, pentru a elimina orice neclaritate de fundal. 

Stabilizarea imaginii pe 3 axe (IS) este cel mai puternic sistem de stabilizare instalat pe un aparat de fotografiat digital compact, in timp ce stabilizarea pe 5 axe la filmare este primul hibrid digital de acest tip instalat pe o camera foto de acest gen.

In timp ce majoritatea camerelor compenseaza miscarile de giratie si pivotare, sistemul de stabilizare pe 3-axe contracareaza miscarea in jurul axei de rotatie - linia imaginara care trece direct prin obiectiv din fata pana in spatele aparatului de fotografiat. 

Acest lucru este vital la cadrele realizate in miscare, la un raport mare de zoom, deoarece chiar si cea mai mica miscare ar putea disproportiona rezultatele obtinute. 

Stabilizarea pe 5 axe pe filmare este chiar mai elaborata. Aceasta utilizeaza un amestec puternic de stabilizare mecanica si digitala pentru a stabiliza cinci planuri – mecanic pentru miscarile inainte, de giratie, pivotare; si digital bazat pe senzori pentru schimbarea verticala si orizontala (extins si la suprafata lentilei).

Conventionala miscare inainte si cea de giratie are limitarile sale, dar stabilizarea pe 5 axe pe filmare este atat de stabila, incat puteti filma in miscare. Pur si simplu atingeti ecranul LCD pentru a inregistra filme Full HD fara neclaritati  si fara intreruperi. Puteti folosi si zoom-ul in timp ce va deplasati.

Extrem de sensibil

Daca unele dintre aceste caracteristici va fac sa va ganditi la un aparat foto profesional, nu este o coincidenta.

Stabilizarea mecanica pe 5 axe a fost o inovatie folosita de Olympus pe modelul de top Micro Four Thirds, OM-D. 

Desigur, acelasi lucru este valabil pentru controlul manual al diafragmei si al expunerii in modul M. 

SH-50 inglobeaza tehnologia iHS, combinatia dintre procesorul de ultima generatie TruePic VI si senzorul retro-iluminat CMOS de 16megapixeli pentru a reduce zgomotul de imagine si a imbunatati semnificativ calitatea imaginilor in lumina scazuta. 

Extrem de detaliate

Un beneficiu al unui obiectiv cu zoom optic de 24x, cu un interval de 25 pana la 600mm, este cel de fotografiere de prim-planuri intr-o fractiune de secunda, fara a fi nevoie sa asteptati sa ajungeti mai aproape de subiect sau sa schimbati obiectivele.

SH 50 ofera Telephoto Macro si Super-resolution Zoom, care dubleaza factorul de zoom la 48x, fara pierderi de calitate asociate uneori cu zoom-ul digital. Telephoto Macro inseamna ca puteti capta eficient detalii fascinante ale fotografiei macro, cu un zoom echivalent cu 600mm, ca si cum ati fi la 40cm distanta de subiect. Puteti defocaliza fundalul pentru a obtine aspectul profesional bokeh, fara grija ca ati putea deranja subiectii sensibili.

Simplitate

Alegeti formatul, apasati Record. Ori de cate ori doriti sa captati si sa partajati un videoclip, SH-50 face ca lucrurile sa fie simple, permitandu-va sa alegeti cel mai bun format pentru nevoile dvs. inainte de a incepe inregistrarea - 1080 Full HD 60i, 1080 Full 30p HD sau filme de mare viteza cu pana la 240cps. 1080 Full HD 60i este ideal daca doriti cadre video de inalta definitie, in timp ce 1080 Full HD 30p este recomandat daca doriti sa extrageti fotografii uimitoare. inregistrarile de mare viteza sunt o optiune pentru SZ-16. Va permit sa redati imagini cu actiune rapida, cu subiecte precum sportul si animalele aflate in miscare, dezvaluind detalii de multe ori, in mod normal, prea rapide pentru ochiul uman. 

La fel de practice sunt cele 11 Filtre Magice care vin cu SH 50, cele mai multe dintre ele putand fi aplicate atat la poze, cat si la filmari. Puteti partaja imaginile prin intermediul cardului Eye-Fi sau, in cazul modelelor SH-50 si SZ-16, prin intermediul unui card optional FlashAir, utilizand interfata unui smartphone.

Disponibilitate

SH-50 va fi disponibil de culorare negru, argintiu si alb, incepand cu luna martie 2013.

Calitate a imaginii

 • Zoom optic super wide de 24x  (echivalent 25-600mm) pentru prim-planuri exceptionale;
 • Prima stabilizare hibrid pe 5 axe pe o camera compacta pentru filmare si pe 3 axe pentru fotografii  (intr-un aparat de fotografiat digital compact) pentru reducerea de neegalat a neclaritatilor atunci cand aplicati zoom-ul si fotografiati in miscare;
 • Tehnologiile iHS pentru captarea fidela a imaginilor pe care le doriti, in culori bogate si cu zgomot redus, indiferent de conditiile de fotografiere
 • Senzor CMOS de 16-megapixeli cu retro-iluminare pentru fotografii de inalta rezolutie, print-uri, filme full-size chiar si in conditii de iluminare scazuta; 
 • Filme 1080 Full 60i  sau 30p HD cu sunet pentru alegerea formatului cel mai bun de filmare;
 • inregistrari 720p HD (cu 120cps) sau HVGA (cu 240cps) de mare viteza pentru redarea spectaculoasa a scenelor cu actiune rapida in slow-motion; 
 • Super-resolution Zoom  pentru extinderea digitala a gamei de zoom optic, cu aproape nicio pierdere de calitate a imaginii (cu filme si fotografii);
 • Telephoto Macro pentru fotografierea fascinanta a prim planurilor si de detaliu.

Utilizare

 • Display LCD tactil, color, de 3" (cu 460,000 de puncte) pentru incadrarea cu usurinta, vizualizarea si partajarea fotografiilor sau folosirea caracteristicilor cheie;
 • Modul M pentru reglarea manuala a diafragmei si timpul de expunere;
 • Touch Shutter pentru focalizarea pe subiectul pe care il selectati pe LCD si realizarea fotografiei in mod automat.

Creativitate si flexibilitate

 • Multi Recording pentru inregistrarea simultana a filmelor si a fotografiilor sau pentru inregistrarea de filme inainte si dupa realizarea unei fotografii;
 • Ghid Live pentru operare usoara - chiar si de catre persoane care fac primii pasi in fotografie;
 • Filtre Magice pentru adaugarea efectelor creative pentru filme si / sau fotografii.

Depozitare & partajare

 • Compatibile cu cardul FlashAir pentru transferul rapid si usor de poze protejate cu parola catre smartphone-uri si retele sociale dorite;
 • Compatibile cu cardul Eye-Fi pentru incarcarea wireless automata a imaginilor pe un site sau un PC;
 • Descarcari gratuite de software iOS si Android pentru editarea si partajarea imaginilor in retelele sociale prin intermediul smartphone-urilor sau tabletelor.

Mai multe detalii pe site-ul Olympus Romania