Panasonic a adus la Targul de Tehnologie CES de la Las Vegas noua linie de compacte Lumix, despre care compania spune ca vor combina optim calitatea fotografiei, functionalitatea inteligenta si designul. Cu aceasta gama, Panasonic se adapteaza cerintelor pietei, incluzand Wi-Fi si NFC.

Una dintre camerele care iese in fata este subacvatica Lumix FT5 (foto sus), cea mai solida compacta existenta acum pe piata. Este o sora mai frumoasa, mai desteapta si mai extrema a lui Lumix TS20, pe care am trantit-o iarna trecuta prin zapada, la Predeal. Noul model rezista in apa pana la adancimea de 13 m, la temperaturi de -10 grade Celsius, la caderi de pana la 2 metri si poate suporta o presiune exercitata de un corp de 100 kg. Trecand pestre capacitatile ei extreme, camera se bucura de specificatii generoase, precum 16,1 MP, filmare video FullHD 1920x1080, Wi-Fi si NFC.

Dar cea mai avansata camera lansata de Panasonic este Lumix TZ40 care, date fiind caracteristicile, ar trebui sa fotografieze si sa filmeze ireprosabil. Are senzor MOS de sensibilitate ridicata, imbunatatit la 18.1 megapixeli, zoom optic 20x, capacitate de inregistrare video 50p Full HD, TZ40. Vorbim, si aici, de capacitati Wi-Fi si NFC, astfel ca exista o multime de optiuni de fotografiere, distribuire si vizualizare. Vei putea naviga prin imagini si videoclipuri pe televizor, pe tableta sau pe smartphone, iar pozele pot ajunge imediat pe Internet.

Panasonic a adus si un aparat cu zoom de 35x, Lumix LZ30, care are 16,1 MP. Pe langa zoom-ul generos, lentila este ultra wide-angle, pe 25 mm, in conditiile in care o lentila standard are 35 mm. Diafragma se poate seta pentru a controla zona in adancime, ajustarea vitezei shutter-ului permite captarea obiectelor in miscare si creaza motion blur pentru a exagera miscarea. Modul Panorama Shot permite cu usurinta fotografiile panoramice, in vreme ce modurile Creative Control si Creative Retouch permit obtinerea controlului total al fotografiilor.

Exista si o compacta foarte subtire, Lumix XS1, cu 16,1 MP, ideala de aruncat in rucsac sau in poseta. Are o grosime de numai 14 mm, si li se adreseaza celor care simt nevoia sa aiba mereu cu ei o camera foto. Exista o serie de caracteristici si functii creative si artistice ale XS1: Creative Control care permit alegerea intre 13 filtre diferite inainte de a realiza o fotografie. Optiuni precum “Retro”, “Pop” si “Miniatura” furnizeaza un nou nivel de creativitate si control al fotografiei, condimentand si cele mai simple cadre.

In noua linie Lumix de la Panasonic se remarca si DMC-SZ9, o camera pentru orice ocazie, si ea cu o carcasa subtire, dotata cu senzor MOS de 16,1 MP, lentile LEICA cu zoom optic 10x, conectivitate Wi-Fi si 14 efecte creative.