Smartphone-urile cu Windows Phone au inregistrat o crestere de patru pana la cinci ori in sezonul sarbatorilor de Craciun, fata de aceeasi perioada din 2011. Afirmatia a fost facuta de Steve Ballmer, CEO Microsoft, cu ocazia conferintei de presa  organizata de Qualcomm la CES 2013.

In luna noiembrie, vanzarile au fost de patru ori mai mari fata de aceesi luna din 2011, iar in decembrie acestea au crescut de cinci ori. Ballmer nu a precizat si numarul de smartphone-uri cu Windows Phone comercializate in aceasta perioada.

Trei producatori de top, Nokia, HTC si Samsung, au lansat sase smartphone-uri cu Windows Phone 8, cea mai recenta versiune a sistemului de operare lansat anul trecut de Microsoft. Cele sase modele sunt: Samsung Ativ S, Nokia Lumia 920, Nokia Lumia 820, Nokia Lumia 620, HTC Windows Phone 8X si HTC Windows Phone 8S.

Incepand cu acest an s-a alaturat si chinezii de la Huawei cu noul model prezentat la Las Vegas: Ascend W1. Smartphone-ul este prezentat in cadrul targului de tehnologie CES (Consumer Electronics Show), ce are loc la Las Vegas intre 8 si 11 ianuarie 2013. Mai multe stiri despre CES 2013 pe yoda.ro/ces-2013.

George Buhnici va fi prezent si in acest an la CES 2013 in Las Vegas, de unde va transmite live pe ProTV News si la Stirile ProTV cele mai importante lansari de la targul numarul 1 de tehnologie din lume.

Foto: AFP