Cumpararea unui laptop este o ecuatie cu multe necunoscute. Trebuie sa iei in calcul numerosi factori, pentru ca investitia este, totusi, importanta. Pentru cei care au nevoie de viteza si de multa putere, o tableta nu pare, de multe ori suficienta, insa un laptop subtire, usor si „cu de toate” rezolva orice problema. 

Cum alegi, insa, laptopul perfect daca vrei un produs accesibil ca pret, dar energic si rapid? O solutie este sa te indrepti spre laptopurile cu Windows 8, unde preturile incep de la 1500 de lei, bani in care intra si pachetul Office 365 Personal. Exista cel putin 5 motive pentru care o astfel de investitie merita sa se regaseasca in planurile tale de viitor.

1. Preturi rezonabile la laptopurile cu Windows 8

Povestea cu „dai un ban, dar stai in fata” nu se aplica intru totul in cazul laptopurilor. Merita sa investesti intr-o configuratie buna, dar trebuie sa te asiguri ca nu arunci banii pe fereastra. In cazul laptopurilor cu Windows 8 si Office 365 Personal, in pret intra nu doar hardware-ul, ci si toate softurile necesare ca sa ai productivitate maxima. 

La eMAG gasesti in aceasta perioada o multime de laptopuri cu Windows 8 in oferta, iar momentul pentru o achizitie este cum nu se poate mai bun. 

Cand cumperi un laptop, uita-te la configuratie, dar si la brand. E important sa alegi un produs de calitate.

2. Ecranul touch este intuitiv pentru cei care nu au multa experienta

Daca esti power user si storci la maximum resursele unui calculator, esti obisnuit cu scurtaturile din taste si sari dintr-o fereastra intr-alta, s-ar putea ca ecranul touch sa nu ti se para un „must” al acestui sezon.

Insa in clipele de relaxare, cand navighezi de exemplu, seara, linistit, pe un site, vei simti ca e mai natural sa faci scroll cu ajutorul degetului pe ecran.

Un astfel de gadget e foarte nimerit si pentru parintii tai, carora ecranul touch li se va parea intuitiv, astfel ca sistemul de operare devine usor de folosit. Tendinta naturala a oamenilor este sa atinga obiectele, nu sa miste mouse-ul.

3. Windows 8 merge rapid

Singur, Windows 7 si Windows XP au o multime de fani. Pentru multi, trecerea la Windows 8 a fost un pic prea puternica. Dar parca am mai auzit candva o poveste similara. Atunci cand Windows a sarit de la versiunea 3.11 la celebrul Windows 95, multi au avut o problema de adaptare, insa istoria calculatoarelor a confirmat faptul ca schimbarea a fost pozitiva.

Sunt sanse mari ca povestea sa se repete acum. Windows 8 porneste mai repede decat versiunile precedente. Nu mai trebuie sa deschizi calculatorul, sa-ti pregatesti cafeaua, sa bei cafeaua si abia apoi sa ai acces la programele preferate.

Si nu doar bootarea a fost imbunatatita. In aproape orice situatie Windows 8 va fi mai rapid decat Windows 7, Windows Vista, Windows XP sau orice alta versiune care iti vine in minte.

4. Laptopurile cu Windows au baterie puternica

Multe dintre laptopurile care se vand cu Windows 8 sunt gandite ca sa te tina intreaga zi. Prin urmare, nu mai trebuie sa mergi cu incarcatorul dupa tine. In special persoanele mobile vor aprecia asta. Daca ai de asteptat cateva ore intr-un aeroport, nu te ajuta prea tare un laptop la care bateria mai tine doar 20 de minute.

In oferta eMAG gasesti laptopuri usoare, care cantaresc mai putin de 2 kg, dar care iti ofera chiar si peste 8 ore de autonomie.

5. Primesti doua sisteme de operare la aceiasi bani

Windows 8 e gandit din doua bucati. Pe de o parte ai interfata clasica de Windows, cu buton de Start, cu care utilizatorii s-au obisnuit de la versiunile precedente. Microsoft a incercat sa faca schimbari radicale aici, dar a revenit, ascultand doleantele utilizatorilor, un lucru laudabil pentru companie.

Pe de alta parte, ai interfata cu tile-uri, acele dreptunghiuri colorate care te ajuta sa afli informatii usor, din 1-2 atingeri ale ecranului. Daca alegi un laptop care se transforma in tableta, sau la care tastatura e detasabila, te poti bucura de un gadget 2, chiar 3 in 1. Interfata cu tile-uri iti permite accesul la magazinul de aplicatii, ca sa te bucuri de viata cu ajutorul gadgetului tau.