Lansat in data de 3 decembrie 1994, primul PlayStation a revolutionat lumea gamingului, intrand intr-o zona dominata pana atunci de Nintendo si Sega. Prima consola a fost vanduta in peste 100 de milioane de unitati la nivel modial, PlayStation-ul fiind prima tentativa a celor de la Sony sa cucereasca lumea jocurilor video, venind cu cateva din primele jocuri 3D.

La 20 de ani distanta, Sony a dezvaluit o editie limitata a PlayStation 4 pentru a sarbatori inceputul brandului PlayStation. Editia speciala a consolei va fi disponibil in cantitate limitata: doar 12.300 de unitati la nivel global, numar ce reprezinta data oficiala de lansarea a primei console PlayStation. Pretul pentru 20th Anniversary Edition va fi de 49.980Yeni (fara taxe) in Japonia, de 499 de dolari in America de Nord si de 499 de euro in Europa. Atât editia limitata a consolei PS4, cât si accesoriile incluse in pachetul special poarta culoarea „Original Gray”.

Primul PlayStation, lansat pe 3 decembrie 1994

Prima consola PlayStation a fost deosebit de apreciata pentru tehnologia inovatoare pe care a incorporat-o, dintre care putem aminti capacitatea de a procesa in timp real grafica 3D high-resolution, dar si pentru portofoliul impresionant de jocuri. PlayStation a revolutionat industria jocurilor video, devenind prima consola de jocuri video adresata utilizatorului casnic a depasit pragul de 100 de milioane de unitati livrate la nivel global.  Primul PlayStation a oferit experiente de joc revolutionare pasionatilor din intreaga lume, un concept care a fost mostenit de fiecare platforma PlayStation care i-a urmat.

  „Consola <<PlayStation®4 20th Anniversary Edition>> este un model cu adevarat special, care te duce cu gândul la primul PlayStation, sursa de inspiratie pentru toate platformele PlayStation lansate in ultimele doua decenii. Aceasta editie limitata a consolei PS4 combina armonios nostalgia celor mai inflacarati fani PlayStation, cu cea mai buna experienta de gaming de la ora actuala”, a declarat Andrew House, Presedinte si Group CEO al Sony Computer Entertainment, Inc. „Consola <<PlayStation®4 20th Anniversary Edition>> este simbolul aprecierii noastre pentru toti fanii, publisherii si partenerii nostri care au dat dovada de o sustinere fara margini in ultimii 20 de ani. Ne bazam in continuare pe ajutorul lor pentrua construi impreuna viitorul PlayStation in anii care urmeaza. Ramânem neclintiti in scopul nostru de a livra cea mai buna experienta de gaming din lume si de a oferi cea mai buna platforma pentru gameri.”


Consola <<PlayStation®4 20th Anniversary Edition