Lansarea de noi console de joc (PS4 si Xbox One) i-a facut pe producatorii din piata sa grabeasca lansarea jocurilor programate pentru acest an. Presa britanica a realizat un Top 10 al celor mai asteptate jocuri, clasament din care lipsesc DriveClub, Titan si Halo V pentru ca producatorii nu au "strecurat" presei imagini din aceste jocuri.


10. Knack (realizat de Sony Computer Entertainment, disponibil pentru PS4)
Primul joc pentru noua consola de la Sony a fost dezvaluit in februarie la evenimentul in care s-a anuntat modelul cu numarul 4 al acesteia. Un robot se foloseste de diverse elemente pentru a se transforma in alte obiecte. Presa nu s-a aratat foarte excitata la anuntarea de la inceputul anului dar E3 s-ar putea sa-l puna intr-o lumina mai buna.


9. Killzone: Shadow Fall (realizat de Sony Computer Entertainment, disponibil pentru PS4)
Shooter-ul a carui actiune se desfasoara in viitor a fost folosit pentru a arata presei de ce este capabila noua consola PlayStation. Actiunea jocului se desfasoara la 30 de ani dupa cea din Killzone 3, populatiile Helghast si Vektan fiind despartite de un zid pe care acestea il doresc daramat. Actiunea seamana cu cea din timpul Razboiului Rece, pe cand exista Zidul Berlinul, doar ca totul se desfasoara in viitor.


8. Gran Turismo 6 (realizat de Sony Computer Entertainment, disponibil pentru PS3)
Jocul a fost anuntat cu o luna in urma si arata fenomenal. Sunt 33 de circuite de curse, 1.200 de masini in noua versiune Gran Turismo, dar jucatorii au posibilitatea de a-si construi propriul circuit de curse.


7. Forza Motorsport 5 (realizat de Microsoft, disponibil pentru Xbox One)
Evident, asteptarile se cunosc: masini superluxoase, decoruri fenomenale, manevrabilitate foarte apropiata de realitate. Realizat de studiourile companiei Turn 10, jocul este unul dintre "pretextele" pentru lansarae Xbox One. Chiar si trailerul este fantastic: cine si-ar fi imaginat o cursa intre doua McLaren pe strazile Pragai, capitala Cehiei care acum, dupa inundatii, este mai potrivita curselor cu barci?


6. Fifa 14 (realizat de EA, disponibil pentru PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)
Era mai mult decat clar ca EA nu se va opri la FIFA 13, ba mai mult, ca va veni cu imbunatatiri remarcabile: mingea se misca mult mai realistic, exista o varietate mai mare de suturi si pase, apararea este mult mai inteligenta, iar controlul balonului in timpul sprintului se face mult mai usor. Ce ar putea fi atat de bun pentru noile console Sony si Microsoft? Grafica mai buna si control vocal asupra retelelor sociale.


5. Destiny (realizat de Activision, disponibil pentru PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)
Creatorii jocului "Halo", Bunge Studios, ne propun o poveste care are loc in spatiu. Se stiu foarte putine lucruri despre acest joc, in afara de faptul ca "locul de joaca" este foarte mare si ca se poate juca in regim multiplayer. Se asteapta ca lumea sa stea ore intregi la standul de prezentare a acestui joc.


4. Call of Duty: Ghosts (realizat de Activision, disponibil pentru PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)
Ca si rivalul Battlefield 4, noul joc din seria Call of Duty promite o mai mare atentie povestii si personajelor, in dauna violentei si imaginilor explicite. O gasca ce recruti intr-un unitate Spec Ops incearca sa salveze Statele Unite de cei care o tranformasera intr-o tara greu de guvernat. Ca si la jocul de mai sus, multiplayer-ul este potrivit pentru cei care vor actiune pura.


3. Battlefield 4 (realizat de EA, disponibil pentru PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)
A patra serie a jocului Battlefield se desfasoara pe fondul unor tensiuni in care sunt cuprinse state precum Rusia si China. Vehiculele arata bine, personajele sunt bine conturate si, evident, se asteapta multe de la modul multiplayer.


2. Batman: Arkham Origins (realizat de Warner Bros, disponibil pentru 3DS, PC, PS3, Xbox 360, Vita, Wii U)
Actiunea noului joc in care este protagonist Cavalerul Negru se desfasoara inainte de cele din jocurile Arkham Asylum si Arkham City. Batman este mai tanar si mai putin experimentat, avand de lucru pentru prima data cu multi dintre cei mai cunoscuti raufacatori ai sai. Jocul nu este realizat de Rocksteady Studios, ci de Warner Games Montreal, presiunea pe succesul sau fiind foarte mare.


1. Assassin's Creed IV: Black Flag (realizat de Ubisoft, disponibil pentru PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One, Wii U)
Celebrul joc al celor de la Ubisoft se intoarce cu un nou "motiv": aventurile cu pirati. Actiunea are loc in secolul XVIII, tanarul Edward Kenway incercand sa se imbogateasca in zona Caraibelor. Jocul cu numarul 3 din serie a fost primit cu destule critici, de aceea succesul noii editii este vitala pentru compania producatoare.